Анализа: Губе ли тенисери дах?!

Све чешће догађа се да водећи тенисери света отказују учешћа на турнирима, одлазе на паузе, дуго покушавају да изађу из повреда. . .

Тенис 05.08.2017 | 23:30
Анализа: Губе ли тенисери дах?!
АТП сезона, када су водећи тенисери света у питању, биће настављена 7. августа шестим од укупно девет Мастерс турнира у сезони.

Ове године, канадски Роџерс куп за мушкарце одржава се у Монтреалу (док ће даме играти у Торонту), а четири дана пре него одскочи прва лоптица у Униприx центру већ је познато да неће учествовати тројица од прве шесторице на свету - Стен Вавринка, Новак Ђоковић и Марин Чилић.

Њихова места попуњена су накнадним позивима за Кајла Едмунда, Кевина Андерсона и Данила Медведева.

Ако томе додамо да су отказали Фабио Фоњини, Мартин Клижан и Жил Симон, намеће се логично питање могу ли данашњи тенисери да издрже темпо који диктира АТП и да ли одређени турнири током године испаштају због термина који им је додељен.

Организатори 4.178.500 долара вредног турнира прибојавају се да би још неке од звезда мушког тениса могле да откажу учешће, а горком укусу доприноси и чињеница да неће бити ни браниоца титуле, која је остала упражњена после Ђоковићеве одлуке да направи паузу до почетка 2018. године.

Пре годину дана у ово време, Новак Ђоковић био је актуелни освајач шест од девет Мастерс турнира, а када буде завршен предстојећи Роџерс куп у Монтреалу наш ас неће више имати статус браниоца титуле ни на једном од турнира из Серије 1000.

Последњи у низу отказа стигао је од финалисте Вимблдона, Чилића, који ће врло брзо - већ 12. августа - бити у улози браниоца трофеја на Мастерсу у Синсинатију, где је пре годину дана победио Ендија Мареја у финалу 6:4, 7:5

"С великим жаљењем морам да објавим одлуку да нећу бити у прилици да наступим на предстојећем турниру из серије АТП Мастерс 1000 у Монтреалу, који је на распореду следеће недеље. До последњег тренутка сам се надао да ће се ситуација поправити, али присиљен сам да одустанем од наступа", рекао је Чилић.

Он је навео да је током Вимблдона имао проблема с повредом ноге, да повреда још није санирана, односно да терапија и даље траје.

"Иде на боље, али спорије него што бих желео", додао је шести тенисер света.

"Верујем да не треба да наглашавам колико ми је жао што не могу да учествујем, након што сам последњих месеци играо одличан тенис и други пут у каријери ушао у финале гренд слем турнира. Монтреал је једно од највећих такмичења током године, требало да буде мој први турнир након финала Вимблдона и то је још више отежало одлуку", навео је Чилић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар