ГП: Италијанке послале Српкиње у полуфинале!

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале финалног турнира Гран прија у Нанђингу.  Одбојкашице одмарале, али су стигле до полуфинала.  Одбојкашице Србије нису наступале данас на завршном турниру Гран прија у Нанђингу, али су Италијанке "одрадиле" посао за њих.

Остали спортови 03.08.2017 | 15:45
ГП: Италијанке послале Српкиње у полуфинале!
Српкиње су прошле даље захваљујући победи Италије над САД са 3-1 (25:21, 22:25, 25:22, 25:21) у другом мечу Групе К.

Србија је у првој утакмици Групе К победила САД са 3-2, а у петак ће од 9 часова по средњеевропском времену играти против Италије за прво место у групи.

У другој групи Кина је у првом колу савладала Бразил, који се у четвртак састаје са Холандијом.

Одбојкашице Србије избориле су пласман у полуфинале завршног турнира Гран прија. Иако су имале слободан дан, оне су обезбедиле пласман међу четири најбоље екипе.

Урадила је то за њих Италија, која је победила селекцију САД резултатом 3:1, по сетовима 25:21, 22:25, 25:22, 25:21) у 2. колу групе К.

Будући да је и Србија била боља од њих дан раније, Американке су два пораза елиминисале из даље борбе на турниру.

Изабранице селектора Зорана Терзића у петак од девет часова по средњеевропском времену ће у директном окршају са Италијанкама одлучивати о првом месту у групи.

Пре тог одлучујућег дуела Италија води са 3 бода и сет количником 3:1, испред Србије која има два бода (3:2) и Италије која је последња са једним освојеним бодом и сет количником 3-6.

Полуфинални мечеви на програму су у суботу, док је финале у недељу од 14 часова по средњеевропском времену, а меч за треће место од девет сати.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар