ГП: Падоше Американке пред Српкињама!

Горе, доле, па ПОБЕДА! Одбојкашице Србије после рововске и дуге битке победиле Американке на старту завршног турнира Гран прија у Нанђингу.

Остали спортови 02.08.2017 | 12:30
ГП: Падоше Американке пред Српкињама!
Браво!

Српске одбојкашице победом су започеле завршни турнир Гран прија у Нанђингу, на којем учествује шест најбољих екипа.

Изабранице Зорана Терзића победиле су селекцију САД резултатом 3:2, по сетовима 25:22, 25:17, 23:25, 18:25, 15:11 у групи К и то после 142 минута игре.

Женска одбојкашка селекција Србије је сјајно почела меч, повеле 2:0, имале и 14:7 у трећем сету, али то није било довољно против упорних Американки. Оне су успеле да узврате истом мером и изборе пети сет у коме су Терзићеве пуленке ипак смогле снаге и умећа да задају кључни ударац ривалу.

Србија, која је на завршни турнир у Нанђинг, допутовала као најуспешнија у Гран прију са скором 7-2, против Американки је опет одиграла драматичан меч у пет сетова, као и у полуфиналу Олимпијских игара у Рију, када је такође славила.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Бранкица Михајловић са 25 поена, Тијана Бошковић је уписала 22, а Милена Рашић 13 поена.

Репрезентацију САД предводила је Мишел Барш са 17 поена.

Србија ће сутра одмарати, док ће снаге одмерити САД и Италија. Други меч у групи наше одбојкашице играће у петак, против Италије, такође од 9 часова по средњеевропском времену.

Пласман у полуфинале у суботу избориће по две најбоље екипе из сваке групе, а финале је заказано за недељу од 14 часова.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар