Дејан Савић опет на клупи Звезде?!

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић враћа се на место тренера ВК Црвена звезда, преноси портал "Моја Црвена звезда".  Златни селектор Дејан Савић поново води Звезду! Млади стратег ће покушати да врати сјај клубу с којим се попео на кров Европе.

Остали спортови 01.08.2017 | 17:30
Дејан Савић опет на клупи Звезде?!
Савић је са Звездом освојио историјску титулу шампиона Европе 2014. године, два дупле круне и Суперкуп Европе.

Он је Звезди почео тренерску каријеру, након окончања играчке 2011, а у међувремену је са репрезентацијом освојио пет Светских лига, два Европска првенства, те по једно светско и Олимпијске игре.

Србија је под Савићевим вођством током само 14 месеци освојила четири највећа ватерполо такмичења у низу. Прошле седмице Савићеви "делфини" су освојили бронзану медаљу на СП у Будимпешти.

Након сезоне 2013/2014 окончан је двогодишњи примат Звезде у српском ватерполу, доминацију је вратио Партизан са три узастопне титуле, а повратак Савића најављује нови велики окршај "вечитих" у базенима.

Наравно, главни проблем српских клубова остаје новац, ко се најбоље снађе у свету финансија и дугова имаће предност.

Најлепша вест за навијаче Црвене звезде! Један од најтрофејнијих српских тренера Дејан Савић враћа се клуб с којим је 2013. освојио Лигу шампиона и дуплу круну. Ветар оптимизма се вратио у црвено-бели клуб!

Сетимо се да је Звезда у међувремену, тачније у последње три године, био у сталним финансијским проблемима и хроничном недостатку новца, па се тај подвиг са Бањице, када је пред 5.000 навијача побеђен Југ са (8:7), понекад учини тако далеким као да је остварен пре више од 10, а не пре четири године.

За Црвену звезду су тада играли Андрија Прлаиновић, Денис Шефик, Никола Рађен... Многи од њих су касније сарађивали са Савићем и у репрезентацији, а он ће остати за њеним кормилом и поред тога што је прихватио Звездину понуду, па ће у среду у просторијама црвено-белог Спортског друштва бити промовисан у новог шефа струке.

Надамо се да ће са Савићем стићи мало веселији дани не само за Звезду, већ за целокупан српски, клупски ватерполо.

Савићева промоција у Звезди најављена је за среду.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар