Фетел: Пресрећан сам! Хамилтон: Човјек сам од ријечи!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је пресрећан због победе у данашњој трци Формуле 1 у Мађарској за коју је рекао да је била изузетно тешка.

Остали спортови 30.07.2017 | 18:30
Фетел: Пресрећан сам! Хамилтон: Човјек сам од ријечи!
"Пресрећан сам. Морао сам много да радим од трећег, четвртог круга по изласку 'сејфти кара'. Нешто није било у реду, не знам због чега, али мењач је у једном тренутку почео да иде бочно. Када ми се учинило да се ситуација погоршава, клонио сам се ивичњака. Трка је била изузетно тешка", рекао је Фетел.

Фетел је победио на Хунгарорингу, остварио 46. победу у каријери и на 14 бодова увећао предност у генералном пласману над Луисом Хамилтоном из Мерцедеса. Друго место заузео је Кими Раиконен из Феарија, а трећи је био возач Мерцедеса Валтери Ботас.

"Није било лако, а знам да нисам учинио услугу Кимију који је могао да буде бржи, али једноставно нисам имао темпо. На крају се на то све свело, али заиста сам морао да будем концентрисан током целе трке. Надао сам се да ћу у неколико кругова моћи да дођем до даха, али то се није догодило", рекао је четвороструки светски првак Фетел.

Раиконен је рекао да је желео да победи.

"Данас сам имао одличан болид. Добро сам стартовао, али нисам желео ништа на силу. Био сам други целу трку. Није идеално, желео сам да победим. Није лако обилазити, поготово кад је у питању клупски колега, тада више мораш да водиш рачуна. Макар је екипа задовољна, то је главни циљ", рекао је Раиконен.

Он је додао да је имао сјајну подршку навијача, али да му је жао што није успео да им пружи победу.

Ботас је заузео треће место, након што му је Хамилтон вратио ту позицију. Ботас је у току трке пропустио Хамилтона на треће место како би покушао да престигне Раиконена и примакне се Фетелу. Британцу то није успело па је на самом крају пропустио клупског колегу.

"Захвалан сам Луису што је одржао обећање и пустио ме да продјем. Ја сам га пустио да проба да обидје Ферарије. Мислим да то не би урадио ниједан клупски колега у ситуацији када се бори за подијум. То је било лепо од тима и лепо од Луиса. Штета је пошто смо данас имали добар темпо, али са таквим стартним позицијама нисмо могли боље од овога", рекао је Ботас.

Хамилтон се током трке пожалио да је двојац Ферарија спор.

"Не знам зашто је Ферари био спор. Мислио сам да су забринути због гума и да су спори, а да ће касније убрзати, али то нису учинили. Радио ми се покварио и нисам имао комуникацију са екипом. Имао сам темпо, али сам био заглављен иза Валтерија и нисам могао да кажем екипи да сам брз довољно да их стигнем. Не знам колико кругова сам био иза, али гуме су већ биле истрошене. Када сам прошао урадио сам све што сам могао, а онда сам прешао преко ивичњака на спољном делу стазе и гуме су почеле да пропадају", навео је он.

Троструки светски шампион рекао је да увек одржи реч и да је због тога вратио позицију Ботасу.

"Тешко је у шампионату, али ја сам човек од речи. Рекао сам да ћу га пустити ако не будем успео да обидјем Ферарије. Било је тешко успорити седам секунди и био сам нервозан да не изгубим позицију због Верстпена, али на срећу сам успео", рекао је Хамилтон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар