Ф1: Фетел најбржи на Хунгарорингу!

Возач Ферарија Себастијан Фетел победио је на трци за Велику награду Мађарске испред клупског колеге Кимија Раиконена и возача Мерцедеса, Валерија Ботаса.  "Дупла" победа Ферарија, Луис "вратио" Ботасу! Себастијан Фетел стигао до друге победе у каријеру на Хунгарорингу.

Остали спортови 30.07.2017 | 16:30
Ф1: Фетел најбржи на Хунгарорингу!
Од 11 трка овогодишњег шампионата Фетел је другом победом у Мађарској остварио четврту победу у сезони.

Фетел је од старта почео да вози изузетно сигурно па нико није успевао да му угрози позицију.

Трку је обележио и коректан потез Луиса Хамилтона који је кроз циљ пропустио Ботаса и омогућио му подијум. Валери Ботас је током трке пропустио Британца како би се Хамилтон јурио са тандемом Ферарија. Пошто није успео да их стигне, Хамилтон је потом узвратио услугу.

У борби за подијум је био и Макс Ферстапен који је претио да претекне Финца на четвртом месту, што није успео да уради па је Ферстапен завришио као пети. Шести је био Фернандо Алонсо. Двоструки шампион најбржег циркуса на свету је други пут ове сезоне уписао бодове.

Њему је добро парирао Карлос Саинс из Торо Роса, а на осмом месту се нашао Серхио Перес из Форс Индије. У првих десет још су се нашли Естебан Окон и Стофел Вандоме.

Са "пол" позиције до победе!

Возач Ферарија Себатијан Фетел победник је Велике награде Мађарске, што му је четврти тријумф ове сезоне, а трку на Хунгарорингу завршио је за сат, 39 минута, 46,713 секунди, оставивши иза себе колегу Кимија Раиконена.

Немац је овим тријумфом, 46. у каријери, увећао вођство у генералном пласману пошто на половини шампионата има 202 бода, док је Луис Хамилтон на 188, а Валтери Ботас на 169.

Управо је двојац из Мерцедеса био на трећем и четвртом месту, а места су заменили у самом финишу трке када је Хамилтон "вратио" Ботасу трећу позицију, након што га је Финац претходно пропустио у 46. кругу како би он покушао да стигне "црвене болиде".

На петом месту завршио је Макс Верстапен (Ред Бул), Фернандо Алонсо (Мекларен) је био шести, а у бодовима су завршили још и Карлос Саинц (Торо Росо), Серхио Перез и Естебан Окон (Форс Индија) и Стофел Вандрон (Мекларен).

Шампионат Формуле 1 се наставља 27. августа, а после паузе се вози Велика награда Белгије.

ПОРЕДАК ВОЗАЧА:

Себастијан Фетел - 202 бода
Луис Хамилтон - 188
Валтери Ботас - 169
Данијел Рикардо - 117
Кими Раиконен - 116
Макс Верстапен - 67
Серхио Перез - 56
Естебан Окон - 45
Карлос Саинц - 35
Нико Хилкенберг - 26

ПОРЕДАК КОНСТРУКТОРА:

Мерцедес - 357 бодова
Ферари - 318
Ред Бул - 184
Форс Индија - 101
Вилијамс - 41
Торо Росо - 39
ХАС - 29
Рено - 26
Мекларен - 11
Заубер - 5

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар