СП: Након силних злата и титула - Србима бронза!

СРБИЈА на постољу, МЕДАЉА око врата! Ватерполисти Србије нису пали након пораза у полуфиналном мечу против Хрватске већ су показали да ништа не може да их поколеба. Одлична игра против Грка за бронзу на Светском првенству! Србија победом над Грчком освојила бронзу! Ватерполо репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на СП у Будимпешти пошто је у мечу за треће место победила Грчку са 11:8 (5:3, 1:2, 3:3, 1:1).

Остали спортови 29.07.2017 | 16:30
СП: Након силних злата и титула - Србима бронза!
Изабраници Дејана Савића од старта меча наметнули су своју игру и на крају заслужено стигли до трећег места и медаље.

После десет узастопних финала, односно више од четири године и десет злата заредом, Србија није играла у финалу, али и поред тога "Делфини" су остварили веома добар резултат.

У уводна четири минута ватерполисти су преко Мандића, Пјетловића и Ранђеловића повела са 3:0 и чинило се да ће до краја меча наши имати "лак" посао.

Ипак, да су одлична репрезентација Грчка је доказала у наставку, тако што нам је нон-стоп била "за вратом".

Полувреме је завршено резултатом 7:4, а онда је у трећој деоници дошло до мањег пада у концетрацији. Грчка преко Пониткеаса долази на само два гола заостатка и тако нам ставља до знања да још ништа није готово.

Момци Дејана Савића последњој деоници пришли су максимално ангажовано у одбрани, што је било довољно за освајање бронзе. На крају, "Делфини" су славили са 11:8, чиме су дошли до једанаестог узастопног одличја на неким од првенстава.

Велико финале између Мађарске и Хрватске на програму је од 20 часова и 30 минута.

Србија се из Мађарске враћа са медаљом!

"Делфини" су у четвртак доживели пораз у полуфиналном мечу против Хрватске, али упркос томе показали су колико су ментално јаки и два дана касније су у мечу за треће место показали максималну посвећеност циљу - освајања медаље на још једном такмичењу.

На култном стадиону "Алфред Хајош" наши репрезентативци поново су "тукли" Грке за бронзу око врата на овогодишњем Светском првенству у ватерполу:

СРБИЈА - ГРЧКА 11:8 (5:3, 2:1, 3:3, 1:1)

Невероватно звучи да је ово чак ДЕСЕТО узастопно такмичење са ког се наши репрезентативци враћају са медаљом, што још једном потврђује да се ради о можда и најбољој генерацији у историји овог спорта.

Против Грка, које смо победили и у групној фази такмичења, почели смо јако и за мање од два минута постигли три гола преко Мандића, Ранђеловића и Пијетловића, али су се Грци вратили након тајм-аута и до краја меча настављали да пружају сасвим добар отпор - не и довољно добар како би направили преокрет. Држали су их "делфини" на одстојању од два до три гола...

Најефикаснији код нас били су Сава Ранђеловић и Душко Пијетловић са по два гола, док су се по једном у стрелце уписали Мандић, Убовић, Алексић, Ћук, Рашовић, Филиповић и Прлаиновић.

Пето место освојили су наши су седи Црногорци савладавши Италијане 5:4, док је седма Аустралија која је била боље од Русије 10:7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар