Убио се нападач из Бањалуке

Мушкарац који је у посљедње вријеме пресретао, нападао и пријетио женама у Бањалуци извршио је самоубиство, сазнаје ''Глас Српске''.

Република Српска 28.07.2017 | 10:18
Убио се нападач из Бањалуке
У Полицијској управи Бањалука данас ће бити одржана ванредна конференција за новинаре о резултатима рада у вези са расвјетљавањем напада непознатог лица на жене на подручју града.

Према информацијама са којима лист располаже, сумња се да је он одговоран за низ напада, који су се углавном дешавали под окриљем ноћи. Напади су почели крајем маја у центру града, а посљедњи су се догодили у понедјељак и уторак када су на познатом бањалучком излетишту Бањ Брду на мети биле С.Ш. и С.П. из Бањалуке.

С.Ш. је напад пријавила полицији испричавши да ју је непознати мушкарац у понедјељак увече руком ударио у задњицу док је крај ње прошао на бициклу. Рекла је да се све десило док је била код рампе на рекреативној стази према споменику на Бањ брду.

“Пријавила сам полицији, али сам се и сама дала у потрагу. Сутрадан сам га опет уочила око 19 часова када се враћао према граду из правца споменика”, навела је С.Ш.

Други случај напада, такође на стази према овом излетишту, забиљежен је одмах исте вечери. С.П. је рекла да је манијак пред њу искочио док је пролазила од кафића према споменику на Бањ брду.

“Ставио ми је руке преко лица и повукао у страну рекавши да будем тиха. Одгурнула сам га, а он ме оборио на земљу. Тада сам почела да вриштим и зграбила сам камен, након чега је одшетао у шуму”, испричала је узнемирена Бањалучанка и додала да се напад десио око 20:30 часова.

Она је рекла да је ријеч о мршавом момку од 25 до 27 година, тамније косе, који је поприлично висок.

Прије вребања жртава на излетишту, које је увијек пуно рекреативаца, опасни мушкарац је сијао страх готово у самом центру града.

“Патролирању” манијака на Бањ брду претходио је напад који се догодио 22. јуна, када је пресрео 32-годишњу Бањалучанку и запријетио јој силовањем. Ова дјевојка је испричала да се све одиграло у улици Иве Андрића, када ју је мушкарац нагло зграбио за груди и задњицу и рекао да ће је силовати.

Спасила се тако што га је убиједила да прво мало прошета са њом, док није наишао комшија,коме се обратила за помоћ. Када је гасно комшији рекла да стане манијак је побјегао.

Почетком јула у центру Бањалуке у кратком периоду догодила су се три напада на дјевојке, од чега су два пријвљена полицији. Манијак је једној од дјевојака пришао и покушао да јој свуче хеланке. Дјевојка је почела да вришти и успјела је да га удари, а када су чуле галаму у помоћ су притрчале и комшије.

Друга дјевојка није смогла снаге да говори о инциденту плашећи се да се то не понови, док трећа напад није ни пријавила.

Хапшење

Полиција је у потрази за овим манијаком ухапсила мушкарца који се скидао наг у бањалучким улицама Петра Рађеновића и Ранка Шипке и показивао полни орган. Сумњало се да он можда стоји иза ранијих напада у центру града, али за то није било доказа, па је пуштен на слободу. Њега жртве напада нису препознале, мада је у полицији признао да је напао дјевојку у улици Иве Андрића, али је касније то негирао.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зооом

28.07.2017 11:15

Још један успјешно ријешен случај у режији дарка илића...препознатљив начин рада....биће илке и министар али на туњицама....џукела... сва бања лука се шпрда са његовим начином расвјетчјивања кривичних дјела...дечко са блиставим цв...највећа срамота мупа рс...нећеш ти дуго илићу....закуцаће и теби мечка на врата...смраду

ОДГОВОРИТЕ