Гледање у лакат...!

Новак Ђоковић сутра ће обнародовати шта га чека у наредном периоду и какви су му планови у наставку сезоне. Тежина повреде директно је везана за датум повратка, а са њим и АТП ранг.

Тенис 25.07.2017 | 21:45
Гледање у лакат...!
Извесно да ће Новак Ђоковић у сутрашњем обраћању медијима детаљније објаснити проблем упале кости лакта, али није извесно да ли уопште зна када ће се вратити тенису, пошто је проблем комплексан.

Да се не би бавили стварима које су посао професионалаца, то јест медицином, пошто је повреда коју он већ хронично вуче прилично комплексна за нас лаике, ред је да погледамо шта га очекује, али и како је текао Нолетов успон уз АТП лествици.

Оно што следи још се не зна, наравно до сутра, али је јасно да ће наш ас испасти из првих четити након чак читаве деценије у том, елитном друштву.  Ако не буде превише паузирао, што је мало вероватно, Новак би након мастерса у Канади, који почиње 7. августа могао да падне на шесто место пошто неће бранити титулу и 1.000 АТП поена. На УС Опену је прошле године изгубио у финалу од Стена Вавринке, те ће, уколико не буде играо у Њујорку, остати и без 1.200 бодова, а у зависности од тога који његов ривал буде како одиграо у Великој јабуци, могао би да се нађе и на осмој позицији.

Након тог периода Новак не брани превише поена (Шангај - 360, Париз - 180 и завршни Мастерс - 1.000), али ако и даље настави са опоравком, лако би могао до краја године да се нађе и ван Топ 10. Што је и за очекивати, када је овакав физички проблем у питању. Кроз исто су пролазили и други тенисери, па и Роџер Федерер и Рафаел Надал. Швајцарац је у ову сезону ушао као 17. на свету, док је Шпанац током 2015. био 10.

Новак Ђоковић се први пут се у Топ 100 на АТП листи појавио 7. јула 2005. када је био 94, међу први 50 се пробио 12. јула наредне године (40), у Топ 30 већ 24. јула (28), док је за Топ 10 чекао до 19. марта 2007. када је био 10. У првих пет се појавио већ 30. априла исте године његовог великог пробоја коју је завршио на трећем месту освојеном (али и изгубљеном у пар наврата) 9. јула. Први пут је био други на лествици 1. фебруара 2010, а прво место је преузео 4. јула 2011, године обарања многих рекорда.

Иако не одигра до кртаја ове сезоне, што би можда било и најпаметније, идуће године је пред њим практично "чисто поље" јер има за њега смешан број АТП поена да брани. Да се рестарује, нешто као Федекс и врати како треба.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар