Новак прескаче УС Опен?!

Новак 99% пропушта УС опен, можда је крај сезоне! Најбољи српски тенисер због повреде лакта неће играти на последњем гренд слему сезоне, тврди ортопедски хирург и лекар репрезентације Здеслав Милинковић.

Тенис 24.07.2017 | 12:00
Новак прескаче УС Опен?!
Милинковић, који је и ортопедски хирург, прегледао је Ђоковића и истакао да га очекује пауза између шест и 12 недеља.

"На следећем прегледу ће се знати да ли та процена остаје или се мења. У том периоду неће смети да тренира са рекетом, али ће смети да ради остале сегменте, као што је кондиција и слично. Наравно, имаће и одређене терапије", рекао је Миленковић за "Спортски журнал". 

Дакле, Ђоковић 99% неће играти на УС опену, као ни у полуфиналу Дејвис купа са Француском у септембру, а сва је прилика да ће паузирати до краја сезоне. 

"Симптоми се смирују, био је код специјалиста у Торонту, на додатним испитивањима. Консултовао је и наше стручњаке, наравно и мене јер смо ми одлични пријатељи. Сада је важно мировање уз различите врсте процедура које могу да утичу на опоравак и смиривање тегоба. Операција остаје крајња опција", рекао је Миленковић и додао: 

"Има коштану модрицу због претераног играња. Није довољно паузирао, Новак је такав, стисне зубе и игра и поред озбиљне повреде. То је за мене као његовог пријатеља увек била велика брига". 

Новак је стигао у Београд и ове недеље одржаће конференцију за медије на којој ће саопштити коначне планове за ову годину. 

Осим здравствених проблема, на распоред турнира утицаће и то што ће Новак крајем августа по други пут постати отац јер би његова супруга Јелена тада требало да се породи.

Њега је повреда омела на Вимблдону где је почетком другог сета морао да преда четвртфинални сусрет Томашу Бердиху.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар