Цуне Мерими: Душо, певај ми!

Певач Предраг Гојковић Цуне преминуо је пре два дана у 85. години и иза себе оставио неутешну породицу и колеге.

Забава 23.07.2017 | 09:02
Цуне Мерими: Душо, певај ми!
Откако се појавила на музичкој сцени, каријера Мериме Његомир била је везана за Предрага Гојковића Цунета. Дебитовала је у такмичењу у којем је Цуне био члан жирија, а музички зналци су јој тада прозвали „мали Цуне”. За „Ало!“ каже да ју је вест о смрти дугогодишњег пријатеља веома потресла.



- Био ми је певачки узор, а први пут сам се појавила на такмичењу у којем је био члан жирија. Знате како кажу, када су богови давали таленте, њему су дали све - каже Мерима и за „Ало!“ се присећа последњег сусрета са легендом народне музике.

- Последњи пут смо се срели у његовој кући. Оливер Њего и ја смо му били у посети. Рекао ми је: „Душо моја, певај ми, јер ја више не могу“. Отпевала сам му његову песму „Голубице бела“, коју ме је молио да снимим - каже Мерима и додаје да га је признање „Златни микрофон“ које је добио од Радио Београда вратило у живот.

- Направили смо му леп дан, који га је држао до краја. Тада је био прилично болестан, у колицима, непокретан... Лела ми је рекла да га је то толико дигло, да је са новом енергијом наставио да живи - подсетила се Мерима тренутака из 2015.



Вест о смрти великог пријатеља потпуно је скрхала Предрага Живковића Тозовца.

- Он је био мој побратим, а о њему као певачу имам само речи хвале. Велики професионалац, легенда народне музике, који је дивно певао романсе. Откако је доживео удар, увек сам био у контакту са његовом супругом, дај им, боже, свима снаге да победе овај бол и наставе даље. Иначе, Цуне је последњи јавни наступ имао баш на мом великом концерту. Већ тада је полако губио снагу, али ми је изашао у сусрет и отпевао песму „Љубав ми срце мори“. Публика је аплаудирала - присетио се велики Цунетов пријатељ Предраг Живковић Тозовац за „Ало!”.



Ана Бекута опростила се емотивним речима од покојног певача и великог пријатеља.

- Отишла је певачка легенда, диван колега и сарадник, мој учитељ. То како је он певао, мајка више не рађа - написала је Ана Бекута.



Глумац Драган Вујкић Вујке, дугогодишњи породични пријатељ музичке легенде, смогао је снаге само да кратко каже:

- Драг и добар човек, недостајаће свима. Наше пријатељство је део наших живота и волео бих да тако и остане - рекао нам је глумац, који никада није крио да је у Цунету видео очински ауторитет. Вујке му се одужио тако што му је био велика подршка након што је певач 2013. доживео мождани удар.



Вест о смрти певача, коме је тираж од 100.000 примерака за песму „Кафу ми драга испеци” донео прву „Златну плочу“ на Балкану, погодила је и уметнике млађе генерације. Тако је глумац Сергеј Трифуновић објавио Цунетову фотографију уз дирљив пост:

- Хвалићу се до краја живота да си ми певао на уво „Љубав ми срце мори”, и ону верзију „Јаничара” са „мајка хтеде нешто рећи, али не зна турски...”, српски Френк Синатра. И раскошнији глас од Синатре, без шале. Волећу те заувек - написао је Труфуновић у статусу који је објавио на Инстаграму.



Од великог српског музичара опростио се и кантаутор Владо Георгиев.

- Легенда си био, легенда ћеш и остати. Почивај у миру и у царству небеском - написао је црногорски музичар.

Сахрана у Алеји заслужних грађана

Комеморација поводом смрти Предрага Цунета Гојковића, који је преминуо у петак, 21. јула, биће одржана у среду у 12 часова у Камерној сали Радио Београда. Опело почиње у 14.30, након чега ће Цуне у 15 часова бити сахрањен у Алеји заслужних грађана, потврдила је Оливера Ковачевић, уредница РТС-а.

(Ало)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бошњак

23.07.2017 07:45

Почивај у миру ЛЕГЕНДО. Породици и пријатељима искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

23.07.2017 08:59

Искрено сауцесце породици,отисао си али ти дјела никада неце отици.

Name

роцк

23.07.2017 09:45

Слава му

ОДГОВОРИТЕ