Ники Лауда у хајци против “ореол” заштите!

“Сматрам да је ФИА учинила нешто због чега ћемо се сви кајати. Нова заштитна опрема је бесмислено непотребна”, изјавио је почасни председник Мерцедес АМГ Петронаса.

Остали спортови 25.07.2017 | 09:30
Ники Лауда у хајци против “ореол” заштите!
За почасног председника Мерцедеса, Ники Лауду, нема сумње да је нови систем заштите такмичара, такозвани “ореол” потпуно непотребан и крајње штетан по само такмичење. Он се због тога попут олујног облака обрушио на Светску аутомобилистичку асоцијацију (ФИА), осуђујући брзоплетост донете одлуке.

“Основано тврдим да је ФИА учинила Ф1 сигурном колико је год то било могуће. Исто тако, опасност од “летећих точкова” је углавном искључена, јер су они сада ваљано причвршћени. Ризик за возаче је дакле минималан“, рекао је Лауда и донео закључак након кога следи његово техничко објашњење које објашњава због чега није требало размишљати о “ореолу”, па чак ни “штит” систему заштите који се на тесту спроведеном на прошлој трци показала као још један у низу технички могућих, а практично штетних технолошких проналазака.

“Стопроцентно постоји боље решење од “ореол”, или “хало” концепта. Да не постоји, сигурно не би испробали три друге ствари. Било би разумније ићи даље у том смеру, па ако пронађемо нешто што не уништава изглед, онда би се то могло увести 2019. године“, рекао је Нику Лауда за немачки Ауто мотор унд шпорт, па дао коначан суд после кога ни нема смисла мислити да би славни ас евентуално могао да промени мишљење.

“Сматрам да је ФИА учинила нешто због чега ћемо се сви кајати. Нова заштитна опрема је бесмислено непотребна. Једноставно, нема разлога да журимо с нечим због чега ћемо зажалити“, закључује почасни директор Мерцедес АМГ Петронаса за немачки специјализовани часопис.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар