ГП: Српкиње прве до завршног турнира!

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Хонгконгу селекцију Русије са 3:0 (26:24, 25:14, 25:19) и тако се пласирала на финални турнир Гран Прија.  Најбоље одбојкашице Србије обезбедиле су пласман на Фајнал сикс Гран прија у Нанђингу.

Остали спортови 21.07.2017 | 17:15
ГП: Српкиње прве до завршног турнира!
Србија је и даље водећа селекција у Гран Прију и прва која је, после домаћина Кине, изборила пласман на финални турнир у Нанђингу.

Изабранице Зорана Терзића убедљиво су данас савладале Русију у првом колу Групе Г после 82 минута игре.

Русија је била близу освајања првог сета, пошто је прва стигла до сет лопте и повела са 24:23, али је Србија са три везана поена преокренула резултат и добила први сет. Након тога, Србија је потпуно преузуела контролу игре и резултата.

Србија ће у суботу у другом колу играти против Јапана од 7:15.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победила је у Хонгконгу селекцију Русије 3:0, по сетовима 26:24, 25:14 и 25:19, и тако изборила пласман на финални турнир Гран прија.

Србија је и даље водећа селекција у том такмичењу и прва репрезентација која је, уз домаћина Кину, изборила пласман на финални турнир у Нанђингу.

"Резултатом можемо да будемо задовољни. Он нас води на 'Фајнал сикс' и сигурно да нам то много значи. Самом утакмицом не можемо да будемо толико задовољни", рекао је селектор Србије Зоран Терзић.

Упркос максималној победи, селектор је рекао да његов тим мора да научи да игра од самог почетка меча на највишем нивоу.

"У првом сету направили смо дошли у ситуацију да Русија има сет лопту. Одбрану нисмо играли... Нисмо успевали да организујемо одбрану, а ни контранапад. То нас је довело у незавидну ситуацију. После смо кренули да играмо одбрану, појачали смо сервис и ствари су дошле на своје место", рекао је Терзић.

Србијаће у другом колу трећег викенда Гран прија играти против Јапана, сутра од 7.15 часова.

"Неће бити тако лако као и прошлог викенда, али надам се да можемо да победимо Јапан. Надам се да можемо да останемо на челу табеле у укупном збиру", рекао је селектор Србије.

Извор: Б92/Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар