Миланов нови план - Коста до јануара?!

Занимљив предлог са Сан Сира. . .

Фудбал 22.07.2017 | 23:45
Миланов нови план - Коста до јануара?!
Дијего Коста ће сигурно напустити Челси наредних дана. Долазак Алвара Морате само је убрзао растанак Бразилца и Плаваца и продубио јаз између сјајног нападача и Антонија Контеа који је кулминирао одлуком да га не води на припреме у Азију.

Зна се и да ће нова дестинација пргавог репрезентативца Шпаније бити Атлетико из Мадрида. Договор два клуба о трансферу од 45.000.000 евра фактички је постигнут, само је проблем шта ће Јорганџије са Костом наредних шест месеци колико им траје суспензија од стране ФИФА и забрана довођења играча.

Првобитан план предвиђао је да Дијего остане у Атлетику, да тренира и чека 1. јануар када ће бити регистрован, али се временом појавила једна занимљивија опција. Посредством агента Жоржа Мендеша Бразилцу је предложена могућност да на шест месеци обуче дрес Милана, као позајмљен играч, а тек потом се пресели у Мадрид.

Овај посао био би узајамно користан за све три стране. Милан би добио топ нападача у покушају да направи још бољи тим, Коста не би изгубио шест месеци у сезони у којој жели да се избори за позив на Светско првенство у Русији, играо би такмичарске утакмице, а како Росонери не играју Лигу шампиона, Бразилац би могао у другом делу сезоне, после групне фазе да буде регистрован за Јорганџије и помогне им у нокаут фази.

Отуда врло реалан сценарио о којем пишу вечерас сви светски медији, а иницијално је вест објавила италијанска Ла Република. Поједини шпански медији преносе да Милан није сам у жељи да позајми Косту, те да исто желе и Вест Хем и повратник у Примеру Хетафе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар