СП: Моћни "Делфини" у четвртфиналу!

Ватерполо репрезентација Србије савладала је Грчку са 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2) у последњем мечу групе Ц Светског првенства у Мађарској. "Делфини" без грешке, слободни до уторка! Србија наставља одбрану светског злата. Обезбеђено четвртфинале.

Остали спортови 21.07.2017 | 12:45
СП: Моћни "Делфини" у четвртфиналу!
Изабраници Дејана Савића остварили су веома важну победу, пошто је овај меч одлучивао о првом мечу и томе ко ће директно у четвртфинале.

Србија је доста споро ушла у меч, пре свега због одличне игре Грчке која је играла веома добро на оба краја терена.

До полувреман "Делфини" нису успели да се одвоје, па се на одмор отишло са резултатом 5:4. 

А онда, уследила је фуриозна игра наше слекције у наставку меча. У трећој четвртини Србија је постигла три гола, а уз то није дозволила Грцима да дођу до гола, па је питање победника решено у овом делу меча. 

У последњој четвртини, актуелни шампион света одрадио је посао до краја и тако заслужено славио и пласирао се у четвртфинале. 

Три гола постигао је капитен Филип Филиповић, два пута у стрелце се уписао Душан Мандић, а по једном Андрија Прлаиновић, Никола Јакшић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, Сава Ранђеловић и Милан Алексић. 

Раније у току дана, Шпанија је 16:4 победила Јужно Афричку Републику у мечу без резултатског значаја.

Очекивано. Актуелни светски шампиони уписали су и трећу победу на Светском првенству у Будимпешти, па ће са првог места Групе Ц директно у четвртфинале.

СРБИЈА - ГРЧКА 11:6 (2:1, 3:3, 3:0, 3:2).

Ова победа и прескакање осмине финала донели су нашим ватерполистима одмор све до уторка, када ће се састати са победником дуела између другопласираног у Групи А и трећепласираног у Групи Б. Тренутно су то Казахстан и Аустралија, али видећемо да ли ће тако и остати када буде комплетирано цело треће коло.

Грци су се добро држали у првом полувремену, чак и повели 3:2 почетком друге четвртине, али по повратку са одмора нису имали решење за сигурне и распуцане "делфине". Дејан Савић сада може у миру да припрема екипу за уторак и нови изазов.

Најефикаснији играч Србије био је Филип Филиповић са три гола. Душан Мандић је постигао два, а по један Андрија Прлаиновић, Никола Јакшић, Стефан Митровић, Душко Пијетловић, Сава Ранђеловић и Милан Алексић.

У првом дуелу 3. кола Групе Ц, Шпанија је убедљиво савладала Јужну Африку - 16:4 и обезбедила треће место, односно пласман у осмину финала.

СП Ватерполо, група Ц:

Табела:

1. Србија 3 0 0 43:16 6
2. Грчка 2 0 0 32:20 4
3. Шпанија 1 0 2 28:23 2
4. Јужна Африка 0 0 3 11:55 0

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар