Мајкл Фелпс против ајкуле: Окршај вијека!

Најбољи пливач свих времена Мајкл Фелпс учествовао је у необичном и опасном експерименту. Исход погледајте у недељу увече на каналу "Дискавери".

Остали спортови 23.07.2017 | 16:30
Мајкл Фелпс против ајкуле: Окршај вијека!
Славни амерички пливач Мајкл Фелпс, који држи олимпијски рекорд по броју медаља (освојио их је чак 28), сарађивао је на занимљивом пројекту са "Дискаверијем" у којем је испитивано ко је бржи: он или бела ајкула? 

На овај начин ова телевизија је желела да промовише серију о животињама (Схарк Wеек), а не постоји бољи ривал белој ајкули од најбољег пливача свих времена.

Истина, Фелпс није пливао до ајкуле, али је пливао у отвореним водама Јужне Африке, где беле ајкуле воле да "сврате".

Идеја је била видети колико Фелпс најбрже може да плива у сланој води на 100 метара. Фелпсове шансе нису велике: ајкуле могу да развију брзину и до 55 километара на сат, док је Фелпсова највећа брзина икад измерена 9,6 км/х.

У помоћ Фелпсу прискочили су научници који су му направили специјално реп-пераје које има и ајкула.

"Чекајте, 20 година тренирам као лудак, пливам и ово ће да ме учини бржим? Што ми то до сада нисте показали?", нашалио се Фелпс.

Имао је и близак сусрет са ајкулом. Био је у заштитном кавезу, мада контакт изгледа застрашујуће.

"Ово сам хтео да урадим целог живота, било је високо на листи мојих неостварених жеља. Да видим ове животиње изблиза у њиховом природном окружењу", изјавио је Фелпс.



У недељу ћемо сазнати ко је бржи!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар