Анализа - СП... Први "рез": Амери на ивици, а пред њима Руси!

Ко ће директно у четвртфинале и на одмор до уторка, ко ће поново у недељу на базен да би играо осмину финала, а ко ће да пакује кофере и крене кући?

Остали спортови 20.07.2017 | 22:15
Анализа - СП... Први "рез": Амери на ивици, а пред њима Руси!
Још један такмичарски дан до прве "сече".

Групна фаза Светског првенства у ватерполу завршава се у петак на базену "Алфред Хајош", где ће српска репрезентација запливати већ од 10.50 часова, у важној утакмици, дербију против Грчке.

Рачуница "делфина" је јасна, јер их победа или реми против "Хелена" води директно и мирно у четвртфинале, заказано тек за уторак, док ће осмина финала бити одиграна у недељу. Тријумфима над Јужном Африком и Шпанијомнаша селекција освојила је сва четири бода, колико су сакупили и Грци, уз гол разлику слабију за пет голова.

У првом јутарњем термину, од 9.30, Шпанија и Јужна Африка заиграће за позицију "број три" и била би права сензација да и измењена и подмлађена "фурија" не победи апсолутног аутсајдера.

Стога, у ("нашој") Групи Ц ситуација је најјаснија. Односно, значајно простија него у другим групама. Савићеве изабранике ће после њиховог меча више интересовати како се одвија ситуација у вечерњим терминима, с обзиром на то да би са првог места у четвртфиналу могли да играју против победника дуела "А2 - Б3".

Табела Групе Ц: Србија 4, Грчка 4, Шпанија 0, Јужна Африка 0.

Парови 3. кола: Шпанија - Јужна Африка 9.30, Србија - Грчка 10.50

Када је у питању Група А, Црна Гора (3 бода) је прва са три бода и од 18.50 часова играће против Казахстана (2 бода) за "оверу" првог места и директног пласмана у четвртфинале. За другу позицију директно ће се борити и Бразил (2) и Канада (1), која је у првом колу изненадила Црногорце (8:8), а у другом тесно изгубила од Казахстанаца (9:10).

Табела Групе А: Црна Гора 3, Бразил 2, Казахстан 2, Канада 1.

Парови 3. кола: Бразил - Канада 17.30, Црна Гора - Казахстан  18.50

У Групи Б, реми Мађарске и Италије у среду је изједначио та два тима на врху (по 3 бода). И једни и други биће фаворити против Француза (0) и Аустралије (2), па би заиста било изненађење ако "триколори" пред пуним трибинама освоје бар утешни бод. Јасно је да ће лидери највероватније одлучити трку за прво место на основу гол разлике.

Табела Групе Б: Мађарска 3, Италија 3, Аустралија 2, Француска 0.

Парови 3. кола: Француска - Мађарска 20.10, Аустралија - Италија 21.30

Преостала Група Д могла би да изазове највише узбуђења. Пре свега зато што ће Америка (0 бодова) на челу са селектором Дејаном Удовичићем играти против Русије (2), у директном окршају за пласман.

Америка је у тешкој ситуацији, а Удовичић поручује: "Борићемо се до краја".

Првопласирана Хрватска са четири бода игра против Јапана (2), који је у прошлом колу приредио једно од највећих изненађења турнира, убедљиво савладавши Америку резултатом 15:7.

Табела: Хрватска 4, Русија 2, Јапан 2, САД 0 бодова.

Парови 3 кола: САД - Русија 12.10, Јапан - Хрватска 13.30

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар