Видео: Словенац који је задивио спортски свијет!

А био је изгубљен! Победник 17. етапе Тур д Франса, Словенац Примож Роглич је момак о којем прича спортски свет. Пре 10 година је доживео стравичан пад на Планици, у скијашким летовима, а онда је променио спорт. . .

Остали спортови 23.07.2017 | 22:45
Видео: Словенац који је задивио спортски свијет!
Примож Роглич је један од оних спортиста који заслужују свако поштовање и дивљење.

Био је члан словеначке јуниорске репрезентације у скијашким скоковима која је била светски првак и сматрало се, наследником легендарног Приможа Улаге.

Пре десет година скакао је пред својим навијачима на Планици. Тада је био такмичар у скијашким скоковима. Имао је 18 година. Све очи су биле упрте у њега и трас! Момак је имао стравичан пад, али неким чудом није претпрпео теже последице.



Али, психолошки није издржао. Одлучио је да промени спорт.

"Једноставно, више се нисам видео у улози скакача. Имао сам проблем са коленом, а и било је ту још неких ствари, причао је он у интервјуу за словеначки портал Сиол.нет.

Бицикл је био његов нови спортски реквизит.

Одмах је показао велике могућности и 2013. године је добио уговор са словеначким АДР-ом. Победио је наредне године на трци Хрватска - Словенија, а пре две године побеђивао је на тркама у Азербејџану и у Словенији.

Прошле године скренуо је пажњу шире јавности која прати бициклизам. Учествовао је на Ђиру д'Италија и у првој етапни за трептај ока дошао после победника Тума Димолина, да би победио у деветој етапи.

Долазимо до овогидшњег Тур д Франса, најпрестижније бициклистичке трке на планети. 

На 17. етапи, дугој 183 километра, са два велика успона, успео је да тријумфује, а пролазак кроз циљ дочекао је са сузама у очима.



"Лудо, зар не? Ово је невероватно, немам речи! Не могу да вам опишем како се осећам. Лудо, лудо", једва је налазио речи овај 27-годишњак после трке.

Постао је први Словенац који је победио у некој етапи у богатој историји Тур д Франса.

Сада о њему пишу многи медији у свету, називајући га "спортским чудом".

Браво, момче!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар