УС Опен: Ђоковић је пријављен...

Ђоковић (за сад) није отказао УС Опен! Српски тенисер Новак Дјоковић налази се међу пријављеним играчима за овогодишње Отворено првенства САД, последњег Гренд слем турнира у сезони.  Иако до почетка последњег гренд слема има још 40 дана, најбољи српски тенисер, упркос повреди, није отказао учешће. На списку и Енди Мари, који има проблем са куком.

Тенис 22.07.2017 | 22:45
УС Опен: Ђоковић је пријављен...
Новак Ђоковић предао је меч четвртфинала Вимблдона Томашу Бердиху због повреде лакта, а потом најавио да га очекује дужа пауза како би санирао незгодан и болан проблем, који га мучи већ дуже време.

Америчка турнеја која следи је под знаком питања, али Новак Ђоковић није отказао наступ на последњем гренд слему сезоне, УС Опену.

Његово име налази се на прелиминарном списку учесника овогодишњег турнира у Њујорку, који ће се играти од 28. августа до 10. септембра.

Иако су пријаве аутоматске на основу пласмана, охрабрујуће је то што Ђоковић није отказао наступ.

Он је 2011. и 2015. освајао трофеј на УС Опену, а ове сезоне брани 1.200 АТП бодова, будући да је прошлог септембра играо финале, у којем га је савладао Стен Вавринка.

Осим Ђоковића на листи учесника налази се и први рекет света Енди Мари, који такође има озбиљне здравствене проблеме, а који би у Њујорку требало да брани 360 бодова. Шкот муку мучи са повредом кука и после предаје круне на Вимблдону у четвртфиналу одлетео је у Швајцарску, како би обавио детаљне прегледе и са стручњацима се консултовао шта му је чинити у наредном периоду.

Осим Ђоковића и Марија на листи учесника овогодишњег УС Опена су и играчи који су већ освајали трофеје у Њујорку: Роџер Федерер, Рафаел Надал, Стен Вавринка, Марин Чилић, Хуан Мартин дел Потро, као и пет тенисера који ће користити заштићени ренкинг.

Када је реч о српским тенисерима право наступа имају Виктор Троицки, Јанко Тиспаревић и Душан Лајовић, док ће Ласло Ђере највероватније место у главном жребу морати да тражи кроз квалификације.

Код дама у конкуренцији за нови пехар биће бивше шампионке УС Опена Ангелик Кербер, Венус Вилијамс, Сем Стосур и Светлана Кузњецова, као и освајачице других гренд слемова попут Гарбиње Мугурузе, Петре Квитове, Франческе Скијавоне, Викторије Азаренке и Јелене Остапенко. Једино је потврђено да неће наступати Серена Вилијамс, која је на трудничком боловању.

Од српских тенисерки право директног наступа имају Јелена Јанковић и Александра Крунић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар