"Федерер да буде највећи? Ма дај, нема шансе...!"

Грег Руседски, некада четврти играч света, открио је у својој колумни у Телеграфу анегдоту у вези са шеснаестогодишњим Роџером Федерером.

Тенис 25.07.2017 | 17:30
"Федерер да буде највећи? Ма дај, нема шансе...!"
"Ја сам у том тренутку био пети играч света, а он ме је разбијао и шетао по терену. Помислио сам – 'Играм очајан тенис, имаћу ужасну недељу у Хамбургу', на шта се надовезао, мој тадашњи тренер, Свен Груневелд – 'Овај мали ће бити један од најбољи играча једног дана, постаће џин ове игре'. Ја сам му само кратко поручио – 'Ма дај, нема шансе...'", написао је Руседски.

Данас, готово две деценије касније, Швајцарац је по многима највећи играч свих времена са освојених рекордних 19 Гренд Слемова и рекордном броју недеља проведених на првом месту на АТП листи, док је Британац остао на једином ГС финалу – УС Опену из 1997. године, када је у Њујорку поражен од Патрика Рафтера.

"Није ме тада превише занимало, тачније – можда је боље рећи да ми то его није дозвољавао, али ствар код Федерера јесте у његовој комплетној игри, он нема једну сферу која је значајно јача од неке друге. С друге стране, када сте играли против Пита Сампраса имали бисте осећај као да само мењате стране. Морали сте да нагађате на коју ће страну ићи сервис. Са Роџером је потпуно супротно јер имати осећај – 'Хеј, па имам шансе'. А, онда би бас он победио. Све је било чисто у његовој игри, безвучан при ударцима и кретњи", искрен је Грег.

Федерер и Руседски састали су се укупно пет пута на АТП туру, савладавши га једини пут на турниру у Бечу 1999, док је преостала четири пута поражен без освојеног сета.

"Као велико дете, Роџер просто воли оно што ради и делује да томе никада неће доћи крај. Осећа се као Петар Пан, лик који ће трајати заувек", закључио је Руседски.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар