Ф1: Мекларен је на цедилу!

Ферари и Мерцедес одбили сарадњу! Зек Браун тврди да Немци и Италијани не желе да снадбевају британску екипу моторима, јер им се „свиђа“ Мекларенова последња позиција.  "Рат" међу конструкторима у Формули један.

Остали спортови 22.07.2017 | 12:30
Ф1: Мекларен је на цедилу!
Мерцедес и Ферари не желе у наредном шампионату Формуле 1 да снабдевају моторима екипу Мекларен, којој сада као алтернатива остаје само Хонда, вест је која је ове среде прострујала ауто-мото светом.

Мекларен разматра могућност да прекине сарадњу са Хондом, после још једне проблематичне сезоне у којој је у 10 овогодишњих трка освојио само два бода.

Извршни директор Мекларен Хонде, Зек Браун каже да Мерцедес и Ферари не желе да склопе уговор о испоруци мотора са Меклареном за 2018. годину. По Брауновим речима:“Свиђа им се место где се Мекларен тренутно налази“...

За слабије упућене, Мекларен Хонда је због проблема са Хондиним моторима последња у поретку конструктора. Пошто је Мекларен у својим погонима саставио врло добру шасију болида „МЦЛ 32“, Зек Браун тврди да оба добављача немају интерес да за такво возило испоруче и квалитетан мотор.

„Ми смо велики тим који зна да побеђује и осваја првенства. Мислим да је то велика штета, али и да се већини тимова допада место где се сада налазимо. Ферари и Мерцедес нас не желе близу, што је разумљиво”, рекао је Браун алудирајући на осам шампионских титула ју витринама тима из Вокинга.

“Разговарали смо с Хондом о различитим сценаријима. Мислимо да Хонда може да обави посао. Једноставно, чинили су то у и у прошлости. Ми ипак морамо осигурати да развој постане бржи. Почињемо да радимо на болиду за 2018. годину, па морамо знати архитектуру онога што радимо. Коначно, куцнуо је час и да одлучимо шта ћемо даље радити с Хондом“, закључак је Зека Брауна.

Мерцедес и Ферари су водећи у генералном шампионату конструктора, а њихове возаче дели бод у шампионату возача.

Како се наводи, ако Мекларен заврши сарадњу са Хондом, преостаје му једино сарадња са Реноом, али му и за то истиче време, јер су инжењери већ напредовали у раду на конфигурацији болида за наредну сезону.

Браун је рекао да ће Мекларен овог лета морати да одлучи да ли ће остати са Хондом, а возач Феранандо Алонсо притиска екипу да што пре донесе одлуку.

"Не можемо да наставимо овако, да нисмо конкурентни, Мекларен се не трка да би био такав. Прошле су три године и морамо да видимо драстична побољшања. Ми, као и Фернандо, желимо да побеђујемо, да будемо на подијумима, а како сада ствари стоје, до не можемо, па су нам потребне промене", додао је он.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар