Атанасијевић: Што спремнији да дочекамо ЕП!

Српски одбојкаши се полако, али сигурно, враћају у сам европски и светски врх, а прави тест за њих биће предстојеће Европско првенство у Пољској.

Остали спортови 22.07.2017 | 09:30
Атанасијевић: Што спремнији да дочекамо ЕП!
Један од играча који има задатак да се постара да садашња генерација буде успешна као и претходне је Александар Атанасијевић.

Он је последњих година показао да га многи с правом сматрају наследником великог Ивана Миљковића на позицији коректора. Блиста како у дресу националног тима, тако и Перуђе, која је актуелни вицешампион Европе.

Ово лето је за њега препуно великих изазова, пошто се после Светске лиге посветио свом Плаy Воллеy кампу у Ивањици, а већ за неколико дана чекају га нове припреме са репрезентацијом.

Репрезентација Србије је добила прилику да отвори шампионат ’Старог континента’ дуелом са домаћином Пољском на Националном стадиону у Пољској, а у групи ће јој ривали бити и Финска и Естонија. После сјајних игара у Светској лиги, многи верују да је дошло време да се Србија после четири године врати на победничко постоље на континенталном такмичењу.

"После петог места у Светској лиги, схватили смо да буквално једна лопта прави разлику између победе и пораза. На нама је да припреме, које ће трајати месец дана, урадимо максимално озбиљно и спремимо се за Европско првенство. Даћемо све од себе да оставимо добар утисак и укључимо се у борбу за медаље. Пратићемо оно што нам каже селектор Никола Грбић. Он зна како се стиже до трофеја", истакао је Атанасијевић.

По завршетку репрезентативних обавеза, Атанасијевић ће се вратити у Перуђу, чије боје брани од 2013. године. Италијански клуб је последњих сезона константно у самом врху у домаћем првенству и Лиги шампиона, а српски одбојкаш верује да је дошло време да се направи корак напред.

"Перуђа је град у којем сви живе за одбојку, а клуб расте из године у годину. Сигуран сам да нас у будућности очекују трофеји, наравно, уз тежак рад. Срећан сам свиме што се дешава, међутим, надам се да ћемо направити тај последњи корак и после пет финала, играних што у првенству, што у Лиги шампиона, стићи до пехара", нагласио је Атанасијевић.

Колико је Перуђа озбиљна у намери да стигне до самог врха говори и прошлогодишњи долазак Марка Подрашчанина из Лубеа. Његов утицај на игру вицешампиона Европе је и те како приметан, а на терену се јасно види колико Атанасијевић и он сјајно сарађују.

"Марко је можда и најбољи играч на свету на својој позицији, играч који иза себе има много признања и зна како се освајају медаље. Клуб је много напредовао са њим. Изузетно је вредан и духовит момак. Велика ми је част што могу да делим тренутке на терену и ван њега са њим", открива Бата.

С другим саиграчем из репрезентације Николом Росићем, Атанасијевић је прошле године покренуо Плаy Воллеy камп. Друго издање је тренутно у току у Ивањици, а српским репрезентативцима је једино жао што није могао да прими све заинтересоване.

"Много нам је драго што се камп развија и напредује. Велико ми је задовољство што имамо прилику да радимо у граду као што је Ивањица. Никола и ја се трудимо да сваки слободан тренутак проведемо на кампу, активно учествујемо у сваком тренингу и дружимо се са камперима после тренинга", наглашава српски одбојкаш.

Ове године, Плаy Воллеy камп је угостио преко 200 учесника, а половина је дошла из Перуђе, Македоније, Црне Горе, Француске и Румуније. Ту је и једна девојка из Мексика, која је доказ да је камп превазишао оквире не само Србије, већ и Европе.

"На овај корак смо се одлучили јер кад смо били млађи, нисмо имали прилику да радимо на кампу којем су присуствовали наши узори. Цео пројекат се заснива на томе да деца пробају да у кратком периоду, од седам дана, науче што више. Ове године смо се одлучили за три смене. На моју велику жалост, није било места за све заинтересоване младе спортисте, али планирамо да се из године у годину повећава број, али и да задржимо квалитет, што је примарна идеја и жеља свих нас", каже Атанасијевић.

Оно што Плаy Воллеy камп издваја од осталих је и чињеница да ће полазници током боравка у Ивањици имати прилику да раде са још неким одбојкашким звездама, а не само са Атанасијевићем и Росићем.

"Ове године, поред Николе и мене, који смо стално на кампу, планирамо долазак скоро свих наших репрезентативаца и одбојкаша који играју у иностранству. Све са жељом да и они унапреде сваког кампере и уведу новине у раду кампа", нагласио је српски коректор.

Атанасијевић је током каријере поред за Перуђу играо и за Партизан и Скра Белхатов. Са репрезентацијом је освојио титулу европског шампиона 2011. године, као и европску бронзу 2013. године и сребро у Светској лиги пре две године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар