Радета и Дачић се покачили

Вјерица ударила на Дачића!

Забава 19.07.2017 | 10:08
Радета и Дачић се покачили
Чини се да Вјерица Радета, посланица Српске радикалне странке, није поборница народне пословице „Ко пева, зло не мисли”, јер је управо због певања жестоко оплела по Ивици Дачићу, првом потпредседнику Владе и лидеру социјалиста.

Наиме, Радету је толико изнервирало Дачићево певање, да није бирала речи када му је упућивала критику.

- Дачић је управо испричао како се забавља по белом свету. Пева Рами за рођендан. Меркелова се спрда. Јадна Србијо! Да ли се и вама повраћа? - написала је Радета на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер док је пратила гостовање шефа дипломатије у једној телевизијској емисији.

Шеф дипломатије и лидер СПС-а јој није остао дужан, па је одговорио на њене критике. Додуше, он је био џентлмен, па је избегао тешке речи.

- Певање или зарђале кашике, одлучите сами - кратко је за „Ало!” поручио Дачић.



Иначе, Дачић је гостујући у емисији „Ћирилица” открио интересантне детаље о култном наступу када је певао „Миљацку”.

- То је мој први интернационални наступ. Било је то у Бриселу поводом отварања првог поглавља за приступ Европској унији. На певање ме је наговорио Емир Кустурица, а у публици је седео Борис Тадић. Музичари су отишли, а сви су тражили бис, ја сам изашао и запевао - казао је министар.

Да Дачићев глас може да делује умирујуће, доказ је и немачка канцеларка Ангела Меркел, најмоћнија жена Европе. Наиме, шеф дипломатије је смиривао немачку канцеларку Ангелу Меркел певајући јој химну ЕУ „Оду радости” Лудвига ван Бетовена.

На самиту лидера западног Балкана у Трсту, којем су између осталих присуствовали српска премијерка Ана Брнабић и шеф дипломатије Ивица Дачић, током радне вечере дошло је до нешто оштрије комуникације између Ангеле Меркел и британског министра спољних послова Бориса Џонсона. Меркелова је Џонсону поводом Брегзита рекла да Велика Британија „не може да седи на две столице”, након чега ју је Џонсон позвао у званичну посету Лондону у „великој и уједињеној” Великој Британији.

Како би се ситуација смирлиа, Дачић је замољен да се лати микрофона, па је запевао химну ЕУ, чувену „Оду радости”. Након тога се на Дачићевом репертоару нашла и песма „Санта Лучија”, коју су с њим отпевали Меркелова и француски председник Емануел Макрон.

(Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СРС

19.07.2017 10:51

И мене овај Дачић нервира и његово певање. Дај човече уозбиљи се ил си певач ил добро плацени политичар. Ако већ певаш онда то некоме у најужем друштву певај на уво без публицитета. А ти намерно хоћеш да се прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пјевао је он и у

19.07.2017 19:24

Старацком дому у Прокупљу 93. итд. И то на столу. Каде се заврсила баханалија локалних моцника, старци су на јурис навалили на тањире и остатке хране. То ј било залосно гледати. Он треба да прекине нити је ово 93. и он млади кадар Слободана Милосевица, а нити је Србија сто је била. Она има право јер на тим гозбама у Прокупљу никад нису радикали били. Медјутим, зна се све.

ОДГОВОРИТЕ