Колашинац завршио сезону - пропушта СП!

Српски репрезентативац и најбољи бацач кугле Асмир Колашинац, одлучио је да заврши сезону због проблема са повредом.

Остали спортови 21.07.2017 | 17:45
Колашинац завршио сезону - пропушта СП!
Колашинац има проблема од ЕП у дворани ове године које је одржано у Београду, због чега је имао операцију.

Он је још прошле године остварио норму за наступ на Светском првенству, али није успео да је понови ове године, протеклог викенда је у Новом Пазару бацио 19,45 метара што га није задовољило, па је одлучио да направи паузу.

"Иако сам особа која никада не одустаје, овог пута одустајање је можда најпаметнија одлука. У договору са савезом и медицинским тимом наше репрезентације одлучио сам да ову сезону завршим и да се посветим свом потпуном опоравку од операције и осталих мањих повреда које ме спречавају да тренирам пуним капацитетом. Иако имам норму за Светско првенство у Лондону, не зелим да на истом учествујем јер нисам спреман за финале и неки висок пласман као сто сам био на предходном 2015.год када сам био медју најбољих 8. Хвала Атлетском савезу Србије и мојим спонзорима на подрсци и разумевању и свима вама који сте уз мене. Неце проћи пуно, а ми ћемо опет заједно освајати медаље. Мојим колегама из репрезентације зелим пуно успеха у Лондону"”, рекао је освајач златне медаље из Гетеборга 2013.године.

Још од Европског првенства у дворани које је одржано у Београду, Колашинац се мучи с повредама, а након тог такмичења се подвргао и операцији.

Он је норму за Светско првенство у Лондону испунио прошле године, али ове сезоне није успео да је понови. Колашинац је на такмичењу које је одржано прошлог викенда у Новом Пазару бацио куглу 19,45 метара чиме није био задовољан.

"Иако имам норму, не желим да учествујем на СП јер нисам спреман за финале и неки висок пласман као што сам био на претходном 2015. када сам био међу најбољих осам", рекао је српски бацач кугле.

Колашинац је колегама из репрезентације пожелео много успеха у Лондону.

Рок за остварење норме је 23. јул, док је СП у Лондону на програму 4-13. августа.

За СП у Лондон до сада је норму испунило осморо српских атлетичара: Ивана Шпановић (скок удаљ), Лазар Анић (скок удаљ), Михаил Дудаш (десетобој), Амела Терзић (1.500м), Теодора Симовић и Оливера Јевтић (маратон), Милан Ристић (110м препоне) и Драгана Томашевић (диск).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар