Повратак "Истине": Пирс поново у Бостону!

Легендарни Пол Пирс вратио се тамо где је за њега све почело 1998. године спремајући се да одигра последњу, 20. сезону у незаборавној каријери. Да ли на дан или дуже, видећемо.

Кошарка 22.07.2017 | 22:15
Повратак "Истине": Пирс поново у Бостону!
Једна од највећих легенди НБА лиге у пост-џордановској ери, Пол Пирс, потписао је у 40. години уговор са клубом који га је 1998. изабрао као десетог пика на драфту, у ком је провео првих 15 година каријере, освојио титулу 2008. и играо финале две сезоне касније.

Бостон Селтикси објавили су да ће "Тхе Трутх" последњу утакмицу у великој каријери одиграти управо у зеленом дресу са бројем "34", који ће потом бити подигнут под сводове "Гардена" у знак захвалности за све што је крилни кошаркаш урадио за најтрофејнију НБА франшизу!

"Почаствовани смо што је Пол одлучио да се опрости као играч Селтикса. Он је међу нашим најбољима, шампион на терену и ван њега", рекао је Вик Грузбек, један од власника организације.

"Овај клуб и град су ме узели и учинили ме једним од својих, нисам могао да замислим да каријеру завршим на било који други начин. Ја сам заувек Селтик", рекао је Пирс, који је по распаду шампионске генерације чији је био лидер, 2013. године отишао међу Бруклин Нетсе, а потом играо и за Вашингтон Визардсе и за Лос Анђелес Клиперсе.

Није тајна да је договор о томе да ће се Пирс опростити као члан Бостона постигнут још пре четири године када је, заједно са Кевином Гарнетом, кренуо у Бруклин.

Да ли ће Пирс одиграти комплетну сезону 2017/18 или само једну, последњу утакмицу, у овом тренутку тешко је проценити. Вероватније је да ће бити ово друго, мада само поједини медији овај повратак представљају као "уговор на дан". Негде се користи термин "краткорочни", негде "негарантовани" уговор.

Иако је легитимно било помислити да ће млади тренер Бред Стивенс, само годину дана старији од Пирса, увести у игру ветерана у првој (или некој наредној) утакмици када сезона почне, и да ће потом бити обављена церемонија повлачења његовог дреса под сводове, "Тхе Трутх" је на званичном сајту Селтикса представљен као и свако регуларно појачање.

Кажу да је Пирс већ неко време на тренинзима у Бостоновим салама и да је показао завидан ниво физичке припреме.

Када год буде одлучио да је готово, током јубиларне 20. профи каријере, "Истина" ће у тренутку повлачења бити историјски лидер Селтикса по броју убачених тројки (1.823), слободних бацања (6.434) и украдених лопти (1.583), као и други најбољи стрелац (24.021) франшизе са 18 шампионских прстенова, иза Џона Хавличека (26.395).

Подсећамо вас да су кроз историју за Бостон играли кошаркаши попут Хавличека, Ларија Бирда, Нејта "Тајнија" Арчибалда, Боба Коузија, Кевина Мекхејла, Роберта Периша, Френка Рамзија, Била Расела, Била Шермана, Пита Маравича, Боба Мекадуа, Била Волтона, итд.

Током сезоне 2016/17, Пирс је наступао као једини активни играч са више од 25.000 поена, 7.000 скокова и 4.500 асистенција у каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар