Формиран Клуб одборника СНСД 1

Три одборника СНСД-а у Теслићу Саво Радић, Драган Николић и Дијана Ђекановић данас су напустили Клуб одборника те странке у Скупштини општине Теслић и формирали Клуб одборника „СНСД 1“. Разлог за то су вишемјесечни притисци које се проводе над њима и неслагање са предсједником ОО СНСД Драганом Богданићем, јавља дописник БН-а.

Република Српска 18.07.2017 | 13:43
Формиран Клуб одборника СНСД 1
Током данашњег засједања Скупштине општине Теслић сада већ бивши одборници СНСД-а одлуку о напуштању клуба су образложили неслагањем са политиком коју у Теслићу спроводи предсједник општинског одбора СНСД-а у Драган Богданић, који је и министар здравља у Влади Републике Српске.



Као главни разлог за ову одлуку током излагања су навели вишемјесечне пријетње и притиске који су им упућивани, а који су кулминирали синоћним вандалским чином над породичним аутомобилом Дијане Ђекановић, на којем су избушене гуме и забоден нож у кров, као очигледна пријетња уочи данашњег засједања локалног парламента у Теслићу.

Ђекановићка је у излагању са скупштинске говорнице емотивно образложила да не може више да трпи бруталне пријетње телефонским позивима и СМС порукама у којима се чак наводи адреса њене кћерке у Њемачкој уз ријечи: „знамо тачно гдје ти кћерка живи“.

Драган Николић, сада већ бивши одборник СНСД-а, такође је навео да је добијао позиве и СМС поруке у којима се пријети да ће бити науђено његовој дјеци и породици.



Током засједања пуштен је и аудио снимак неких од ових пријетњи, као доказ озбиљности ситуације.

Данашње бурно засједање СО Теслић, обиљежило је и излагање одборника ПДП у СО Теслић, који су подсјетили да је ово само наставак политичког насиља иза којег је сасвим очигледно ко стоји, а чије су жртве били и предсједник Општинског одбора ПДП у Теслићу и одборник у СО Теслић Радојица Тодић, којем је у новембру прошле године запаљен аутомобил, на исти начин као и мјесец дана раније током изборне кампање кандидату СДС Невену Мајсторовићу.



Скупштини се обратио и предсједник ОО ДНС, Маринко Ђукић, који је такође подсјетио да је, такође, у новембру прошле године и његова кућа била на мети вандала, а да је индикативно да до данас полиција није ни један од ових случајева, очигледно повезаног политичког насиља, расвијетлила у Теслићу.

Раде Поповић, одборник ПДП-а, такође је иступио за скупштинску говорницу истичући да је и њему и његовој породици пријећено телефонским позивима од стране познатих лица, између осталог да његови пунац и пуница неће имати посла, да ће им бити затворена радња уз директно повезивање са случајем затварања породичног угоститељског објекта поменуте одборнице СНСД, Дијане Ђекановић, који је недавно запечатила Пореска управа РС, а о чему Поповић посједује аудио снимак.

Одборник ПДП-а Радислав Ђурић потврдио је за скупштинском говорницом да је и он добијао бројне пријетње, а да је над његовим братом Владом извршено пресретање аутомобилом и покушај изгуривања са пута, од стране непознатих лица на планини Борја, који су га пратили од Масловара до Прибинића.

Упућени у теслићке прилике такође наглашавају вишемјесечно „разапињање“ клеветама и пријетњама, непослушних одборника СНСД-а, али и ПДП-а на друштвеним мрежама, путем лажних профила, али и фејсбук странице под називом „Дневна доза Добоја“, путем које се шире неистине о свим поменутим појединцима, али и према СДС-у и начелнику општине Теслић Милану Миличевићу (СДС), док се с друге стране изузетно афирмативно односи према руководству СНСД-а у Теслићу.

Све у свему, јако буран дан у Теслићу, који говори да се ради о великим тензијама, а имајући у виду да су мете вишемјесечних пријетњи и насиља политички неистомишљеници актуелног режима СНСД-а у Републици Српској, грађани Теслића сматрају да је потребно да МУП Републике Српске приведе све виновнике пријетњи и вандала над имовином грађана, како би се сигурност вратио у овај град.

Уколико МУП ни након годину дана након почињења неких од ових кривичних дјела не учини нешто на расвјетљавања тих случајева, повјерење грађана у полицију и јавни ред и безбједност биће изузетно пољуљани.

(БН)

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Било је питање када!

18.07.2017 11:50

Било је питање када це се ово десити, јер знало се од првог дана када је психопата Богданиц досао у ту странку и када су му дата толика овластења. Једноставно, Драган Богданиц је озбиљан психопата и болесник којем је ово цетврта странка по реду и иза њега је увијек остајала пустос, а само он је излазио богатији и јос дебљи - али, заправо вец годинама само себи јаму копа, јер многи цекају да са њим поразговарају у цетири ока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

18.07.2017 13:20

Дивљи запад -Теслиц

Name

Тужна истина

18.07.2017 13:23

Власт је бескрупулозна и алава...а такви се не склањају мирно.

Name

Нетацно

18.07.2017 14:18

Богданицу је снсд друга странка

Name

Мико

19.07.2017 05:47

Треца странка. Предсједник мјесног одбора у социјалистима, носилац листе ндп-а и сад снсд.

Name

ннн

19.07.2017 05:54

Гледајуци са стране оцигледно је да се гдину Богданицу тресе фотеља у министарству! Он на све нацине покусава да се задрзи на позицији, медјутим морам реци да и споменута породица Дјекановиц није бајна. СНСД им је све дао, супруг гдје Дјекановиц је мимо свих процедура и услова конкурса запослен у Средњосколском центру у Теслицу на пословима професора практицне наставе. Такодје гдја Дјекановиц је испред СНСД-а била кандидат за народног посланика! Овдје је гдин Богданиц добро погријесио јер они само гледају свој лицни интерес. Добро је познато да породица Дјекановиц сада зели на мјесту гдје имају угоститељски објекат изградити стамбену зграду и то је у ствари сустина свих ових превирања.

Name

СНСД

19.07.2017 19:16

Е мој предсједниче Миле кога ти подржаваш, проклете ти паре од Драгана Б

Name

Јанко

18.07.2017 11:53

Ово осипање најбоље показује каква је СНСД странка. Извуци им утицај и паре и готови су. Промјене крецу из Теслица. Милицевиц показао како се озбиљним радом мозе побиједити секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антипаразит

18.07.2017 12:42

Најбоље би било да се потепају али не само у СНСД-у него у свим странкама, јер вецину цине људи који нити ста знају, нити ста могу, нити ста хоце, осим властите користи. Од таквих, нормални градјани не могу оцекивати рјесавање нагомиланих проблема и напредак друства. Углавном су то паразити овог друства које треба мицати из политике док није прекасно.

Name

ннн

19.07.2017 11:57

На Васу залост промјене це јос мало прицекати јер на следецим изборима СНСД добија 60 % гласова!

Name

разумио

20.07.2017 06:56

СНСД добија 113%. Када папцине консолидују фронту нема да продје ни муха. На залост остајемо лагано али сигурно без бирацког тијела. Сретно вам било.

Name

Ре ннн

20.07.2017 15:51

Ако СНСД послије пљачке банака, срамотне пљачке робних резерви,пљачке јавних предузећа добије 60% гласова сви треба да се запитамо какав смо ми то народ. Зар они који годинама зарад личних и партијских интетеса уништавају све ћега се дотакну треба да буду награђени. Давање РС на чување онима који величају усташки покрет и славе олују надам се ниједан честити србин којем је стало до РС неће заборавити ако не због своје онда због судбине наше дјеце.

Name

за ннн

20.07.2017 16:48

Зар није пресиједница владе израцунала 113% погријеио си питај Жељку онаје из Теслића објаснићети

Name

Дјекна

20.07.2017 23:36

"Ре ннн", не морас се запиитати, најгори. Нема дакле горих. Не десава се ово слуцајно и од синоц Ово с Мом траје висе од 10 година у континуитету, да не прицам ста се десава од 1996-те. Ово је народ који није у стању имати дрзаву. Не казе се дзабе да би утег развалили.

Name

Кнез

18.07.2017 11:56

Каква багра је овај Снсд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.07.2017 12:20

И каква багра их подрзава И гласа за њих!!

Name

РЕ Кнез

18.07.2017 12:40

Ма каква багра, то је неопјевана стока!!!!

Name

попара

18.07.2017 12:51

СНСД=Само Народ Скида Додика

Name

Теслиц Град

18.07.2017 12:10

До кад це поразенима бити дозвољено да раде ста хоце у Теслицу. До кад це полиција једино да казњава возаце а вец годину и висе ни једно кривицно дјело не могу (тј.неце) да расвјетле. До кад це Мисо да прозива људе са те странице дневне дозе, а онда без трунке блама исте те поздрави на улици као да су сви глупи а само он паметан. Добро је Мисо знамо да си се увукао министру висе ни пертле не вире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

18.07.2017 12:18

Ствари измицу контроли,морамо се дозвати памети и зауставити ову ненародну власт која не брине о сигурности градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

18.07.2017 12:20

Треба спасавати заведену дјецу .МИСо и БОСЊАК.Доктор Дјуриц је одборник.Нека помогне да се ови момцици извуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе јос

19.07.2017 05:51

Нека им се придрузе Вања, Дејана, Брзи и остали залудјеници друге секте.

Name

Митар

18.07.2017 12:22

На какве је гране довео здравство овај Богданиц. Па само кад видите ове силне блокаде рацуна здравственим установама у Републици Српској. Не треба се цудити јер он вјероватно највеци дио свог радног времена троси на планирање сплетки, пријетњи и уцјена. И то му иде добро од руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.07.2017 12:23

ОВО СВЕ ЈЕ БЕЗ МИШЉЕЊА НАРОДА НАРОД КОМЕНТАРИШЕ КАКО БИ ТРЕБАЛО БИТИ У ДВЕ РИЈЕЧИ СТОЛИЦА ЈЕ ТУ БИТНА И ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ ДОК СЕ НЕ ПОЈАВЕ ЉУДИ СА ХАРИЗМОМ ПАМЕТИ БЕЗ КРКАНСКОГ ПРИМИТИВНОГ ПОНАШАЊА ЗА МЕНЕ НЕМА БУДУЋНОСТО СРЕТНО НАРОДЕ.НАРОДЕ БУЈРУМ НА ИЗБОРЕ ЗА ЊИХОВЕ ГУЗИЦЕ ХОЋУ РЕЋИ СТОЛИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смс

18.07.2017 12:41

Ово је престрасно.Овдје ни МУП ни власт не смију остат равнодусни.Да ли је могуце да се људи баве угрозавањем сигурности породице, прије свега дјеце?Престрасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Билић

18.07.2017 12:44

Какав СНСД-1. Иступите сасвим супроставите се том неморалу и тој багри скупите храброст имате и даље мандат и примања шта је са свима осталим који немају ништа покажите зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД црвени терор

18.07.2017 12:54

Ко је убио Милана Вукелића!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

18.07.2017 13:15

А КО УБИ БОБАНА БЛАГОЈЕВИЋА И МОГУ ЛИ НОЋУ СПАВАТИ ЗАР НЕМАЈУ НОЋНЕ МОРЕ ИЛИ СУ СЕКТА ПА ИМ ЈЕ СВЕЈЕДНО

Name

Нино 92

18.07.2017 12:55

Браво мајстори,удба црвена,овак сте и 1946 радили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

18.07.2017 13:35

Полиција це питати политицаре фда ли да несто преузме по питању остецивања ове имовине и пријетњи власницима исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслић то није заслузио

18.07.2017 13:36

По овом тексту стварно је зло и тешки криминал у Теслићу. Страшно на шта спаде наше друштво због власти и новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рот

18.07.2017 13:59

Много смо се сигурније у Теслицу осјецали за вријеме рата, док су пуцале и падале гранате.Данас кад се пробудите не знате хоце ли вам ауто бит запаљено и унистено,с посла кад се вратите хоцете ли наци демолирану куцу, или ца на вас бити пуцано у мраку.Молим МУП и власт да расвијетли све,да застити градјане, да врати повјерење људима у овом данас опасном по становање граду Теслицу.

Name

Трге

18.07.2017 13:37

Клин се клином избија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тито

18.07.2017 13:58

Смрт фасизму и снсду слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

халооооооо

18.07.2017 13:59

Јел вам сад јасно ко је СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

18.07.2017 18:30

Секретар снсд теслиц је БОСЊАК хахахааа

Name

Јанко

18.07.2017 14:49

Никаква корист од новог клуба,није кола јесте пепси,то ти је то.Ипак велики баја це идаље бити њихов господар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милана

18.07.2017 15:14

Ништа ново,преживјела сам све њихове примитивизме,гаде ми се они што гласају за њих,али баш гаде,шљам је народ али баш шљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим

18.07.2017 16:47

Вец сутра има да се врате и то подвијеног репа. Смијели неко да се клади?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

18.07.2017 17:51

СНСД исто организује и на Палама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУП

18.07.2017 20:41

Е сад да видимо органе гоњења, ајмо предмете из ладица па на сто.Али узалуд то се неце десит никад а мозда ни тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД у Теслићу...

18.07.2017 21:04

Глуме неко српство, а пола њих су деца из мешаних бракова, глуме социјалдемократију а скоро сви ратни профитери, криминалци и тајкуни су или у СНСДу или у Социјалистичкој партији, глуме борбу за правду, раднике и народ, а радницима дају бедне плате, најмање у БиХ, народ купују за ситне паре пред изборе. Народ их је прозрео зато су доживели крах на локалним изборима у Теслићу, а овим поступцима ако наставе, неће више постојати од следеће године. Ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

19.07.2017 06:01

Морам реци да це СНСД из свега изаци јаци и бољи! Није СНСД ни гдин Богданиц нити ових пар одборника. Среца да је на власти Милицевиц и свита око њега тако да це СНСД сигурно побједити на следецим изборима!

Name

ннн

19.07.2017 06:46

Свакако је бољи цистокрвни Србин нпр. гдин Дјуриц Владо власник Натура Вите који је за мале паре купио Промтес, узео пословне просторе и распродао их или цистокрвни Србин гдин Станковиц Милован замјеник Нацелника у Теслицу који је потписао укидање Војске Републике Српске и Министарства Одбране или цистокрвни Србин Раде Павловиц који је својој дјеци у кесу оставио 7 милиона КМ или цистокрвни Србин или ...

Name

ре ннн

20.07.2017 12:27

ОООО гдје си човјече?Шта има ново у секти?Да се ниси по налогу великог вође учланио у ХДЗ?Чуј СНСД да прича о очувању РС.Колико је СНСД пренио надлежности док је био у Сарајеву?КОЛИКО??КО ЈЕ КРИВ што ријеке младих људи одлазе из РС?Па ко је човјече опљачкао банке,робне резерве,јавна предузећа?КО ЈЕ КРИВ?Када ће директори који су управљали овим предузећима а чланови су секте одговарати?Ајде не просипај маглу него одговори на једно питање.

Name

Теслиц

19.07.2017 05:25

Богданиц је донио мафијаске манире у политику теслица.Опасан зли цовјек .

ОДГОВОРИТЕ
Name

теслицан

19.07.2017 10:44

Да им некако одвојимодио града нпр теслиц1, па нек се осим нас .теско овом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре теслицанин

20.07.2017 05:00

Теско онима који су зртве било каквог вида насиља.Теслиц је постао град разбојниства.Свака цаст овој тројки кад су "смјели" да иступе.Јер ако ово продје без реакције дрзаве,онда је ово ДРЗАВА РАЗБОЈНИСТВА и ВАНДАЛА.

Name

Сотир

20.07.2017 05:13

Како је могуце да су зрвтве напада у Теслицу цланиви СДС, ПДП и ДНС-а, а нису СНСД-а? Да ли то њих неко стити?Које ли це бити образлозење предсједника Додика?Од МУП-а знамо одговор унапред:"Радимо на томе"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

20.07.2017 05:23

Цуј ти оног Стојановица на атв, аман цовјеце кога брига јесу ли искљуцени из клуба одборника и кога уопсте брига у овом моменту политика, забрињавајуце је то да се пријети њиховој дјеци и породици.Најези ми се коза кад цујем аудио-снимке.Па ово је нецувено.

ОДГОВОРИТЕ