Ф1: Тржиште возача је слагалица...!

Ботасов нови уговор уговор сигурица! Први човек Мерцедес АМГ Петронаса, Тото Волф поручује да Влалтери Ботас не мора да брине за нови уговор.

Остали спортови 20.07.2017 | 10:30
Ф1: Тржиште возача је слагалица...!
Калкулација више нема ни за свестраног трговца талентима Тотоа Волфа. Пошто се Валтери Ботас доказао као поуздано спортско оруђе, он ће му продужити уговор. Због тога, али и због несигурних трансфер опција за Фернанда Алонса и Себастијана Фетела, први човек Мерцедес АМГ Петронаса не жели више да ризикује. Узгред, Финац се добро слаже и са Луисом Хамилтоном, па зашто кварити с муком саграђену тимску идилу.

„Тржиште возача је загонетка, а Валтери Ботас док чека нови потпис показује резултате који показују да је он способан за трку ка титули заједно са Хамилтоном и Фетелом. Он то чини готово без муке. Ја бих једноставно желео да склопим дугорочну слагалицу, не за 2018, него за много дужи временски период“, рекао је Тото Волф који је Валтерија Ботаса повукао из Вилијамса након што је Нико Розберг одлучио да оде у пензију.

Сетимо се да је први човек Мерцедеса пре него што је постао тимски шеф Финцу имао и менаџерску улогу у животу возача. Зато нам је јасно куда је од почетка водила њихова прича... Сходно датом моменту, Волф се у недостатку другог кадровског решења на крају прошле сезоне одрекао менаџерисања у Ботасовој каријери. Наравно, све због сукоба интереса, па је сада је ту где се налази.

Својевремено су најављиване и могућности трансфера Себастијана Фетела из Ферарарија иФернанда Алонса из Мекларена. У вези њих двојице у глави шефа Мерцедеса су се рађале разне идеје. Пошто је Ферари у последње време склон офанзивним понудама према свом возачу, а прича се да се Фетелу нуди 120.000.000 евра, Тото Волф се поново окреће ка свом погону. Овакав след догађаја је заправо и неминован зато што се Луис Хамилтон иСебастијан Фетел од сукоба у Бакуу чињенично и не подносе баш превише. Тото Волф и Ники Лауда због тога не желе да ризикују тимске односе који би и у најави требали да буду скупо плаћени.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар