Федерер: Много сам попио, звони ми у глави!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да се пробудио уз јаку главобољу, пошто је до раних јутарњих сати славио освајање осме титуле на Вимблдону.

Тенис 18.07.2017 | 13:30
Федерер: Много сам попио, звони ми у глави!
Федерер је у Лондону освојио рекордну осму титулу на Вимблдону, односно 19. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Марина Чилића из Хрваке.

Роџер је присуствовао традиционалној вечери са победницом Вимблдона Гарбиње Мугурусом, али нису плесали. Швајцарац је после тога са својим пријатељима прослављао титулу до пет сати ујутро.

"Звони ми у глави", рекао је Федерер на конференцији за новинаре, пренео је Еуроспорт.

"Не знам шта сам радио синоћ. Претпостављам да сам попио много различитих алкохолних пића. После традиционалног бала смо отишли у ресторан, где нас је чекало 30, 40 пријтеља. Сјајно смо се провели. Легао сам у пет ујутро, а када сам се пробудио, нисам се добро осећао", додао је он.

Федерер је за седам месеци освојио две гренд слем титуле, а пре тога пет година није тријумфовао на гренд слем турниру. Прошлог месеца титулу на Ролан Гаросу освојио је Рафаел Надал.

Он је рекао да младје генерације тенисера морају да промене стил игре, ако желе да спрече "стару гарду" да тријумфује на гренд слем турнирима.

Федерер ће у августу напунити 36 година и најавио је да ће наредног лета бранити титулу на Вимблдону.

"Желим да уживам годину дана у томе што сам освајач Аустралијан опена и Вимблдона. Нисам себи поставио циљ о броју гренд слем титула, то нисам никада радио. Био сам изузетно задовољан са 17, наравно да сам био срећнији са 18, а сада сам и више него срећан са 19. Желим да уживам, да останем здрав и видећемо шта ће се догодити", рекао је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар