"Србима не могу ништа ни судије, ни бура, ни киша"!

Селектор ватерполиста Хрватске Ивица Туцак изјавио уочи почетка СП да ће скидање Србије са ватерполо трона бити (не)могућа мисија.  Хрват се диви Србији: Не сметају им судије, бура! Селектор Хрватске Иван Туцак исказао је дивљење Србији пред Светско првенство, где ће циљ осталих тимова бити да окончају трогодишњу доминацију "делфина".

Остали спортови 17.07.2017 | 20:45
"Србима не могу ништа ни судије, ни бура, ни киша"!
Ватерполисти Србије, актуелни олимпијски, светски и европски шампиони, крећу у још једну мисију - Светско првенство које се одржава у Будимпешти. Иако је Дејан Савић унео извесне промене у састав тима, Србије се и даље сви плаше.

Признао је то и Ивица Туцак, селектор Хрвата, који су претходних година претрпели много пораза од Србије.

Он тврди да на ватерполисте Србије ништа не може да утиче, и да они годинама играју своју игру.

"Сигурно је да су Срби ментално јаки. На њих не утичу ни судије, ни бура, ни киша... они играју своју игру. То је управо оно што желим дам створим у нашем тиму. Врло су јаки 'на ногама', врло покретљиви у одбрани. Позициони напад и играч више им делују врло једноставно, а ефикасно. То и јесте смисао спорта", изјавио је за "Јутарњи лист" Туцак.

Он додаје да би "скинули" Србију са трона, његов тим мора да промени неке ствари у својој игри.

"Морамо да мењамо, поготово у односу на игру према Мандићу и Филиповићу. Видите, када изгубите од истог ривала два, три пута заредом, и то убедљиво, онда је јасно да нешто мора да се мења. Ако дође до меча са Србијом, сигурно ћемо играти другачије", рекао је селектор Хрватске.

Хрвати у Будимпешти играју у групи Д са селекцијама САД, Јапана и Русије, док Србија наступа у групи Ц заједно са репрезентацијама Шпаније, Грчке и Јужне Африке, која је и први ривал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар