СП: Канађани шокирали Црну Гору на старту!

Ватерполиси Црне Горе и Канаде неочекивано су ремизирали 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4), на старту Светског првенства у Будимпешти.  Црна Гора није успела да победи Канаду на почетку ватерполо турнира на Светском првенству у Будимпешти. "Ајкуле" имале 4 гола предности на почетку последње четвртине! Грчка боља од Шпаније! У првом мечу Групе Ц Грчка је у дербију победила Шпанију.

Остали спортови 17.07.2017 | 17:30
СП: Канађани шокирали Црну Гору на старту!
Црногорци су успели да испусте чак четири гола предности у последњих шест и по минута сусрета.

Тим Владимира Гојковића је голом Драшка Бргуљана повео 8:4 и почео да се опушта.

Саша Мишић промашује зицер у нападу са двојицом играча више на 8:5, а Џорџ Торакис 21 секунд пре краја доноси бод Канади.

Торакис, сјајни Николас Константин-Бикари и Руел Д'Соуза су постигли по два гола за Канаду, док је најефикаснији у тиму Црне Горе био Марко Петковић са три.

У следећем колу Црна Гора игра против Бразила (среда, 21:30), који је у другом мечу првог кола Групе лако добио Казахстан са 6:2.

Најбољи тим групе пласираће се директно у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани у осмину финала.

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Драшко Бргуљан, Банићевић, Петковић 3, Дарко Бргуљан 1, А. Радовић 1, Драшковић 1, Укропина, Ђ. Радовић, Мишић 1, Чучковић, Муришић 1, Шћепановић.

КАНАДА: Раденовић, Патерсон, Бланшар, Константин-Бикари 2, Халаџајан, Робинсон, Д’Соуза 2, Лапинс, Радојчић, Солеиманипак 1, Торакис 2, Тамвуд 1, Рендал.

Група А, прво коло:

Бразил – Казахстан 6:2 (1:1, 0:1, 3:0, 2:0)
Црна Гора – Канада 8:8 (3:1, 2:2, 1:1, 2:4)

Друго коло (среда):

18:50 Канада – Казахстан
21:30 Црна Гора – Бразил

Табела:
1. Бразил 1 0 0 6:2 2
2. Црна Гора 0 1 0 8:8 1
3. Канада 0 1 0 8:8 1
4. Казахстан 0 0 1 2:6 0

Грчка боља од Шпаније! У првом мечу Групе Ц Грчка је у дербију победила Шпанију.

Ватерполисти Грчке победом су почели такмичење на Светском првенству у Будимпешти.

"Хелени" су у првом колу Групе Ц, у којој су још Србија и Јужна Африка, победили Шпанију 8:7 (3:1, 2:2, 1:1, 2:3).

Дуели Грчке и "црвене фурије" традиционално су узбудљиви, а тако је било и овог поподнева у главном граду Мађарске. Грцима је ово четврта победа против Шпаније у последњих пет мечева.

По два гола за Грке постигли су Фунтулис и Влахопулос, док је код Шпанаца исти скор имао Маљарач.

Након што је Алберто Мунарис пропустио прилику да донесе "Фурији" преокрет, Јоргос Дервисис погађа 84 секунде пре краја за велики тријумф Грчке.

Србија одбрану титуле првака света почиње у 17:30 часова против Јужноафричке републике, јединог представница са "црног континента".

Грци су стекли два гола предности после првог периода (3:1), повећали су на 6:3 крајем трећег, али "Фурија" смањује за један гол пред последњих осам минута.

Хелени се враћају на +3 (7:4) голом Александроса Гунаса, али Шпанци реагују серијом од три гола за три минута и поравнавају на 7:7. Уследила је драматична завршница и важан гол Дервисиса.

Најефикаснији у тиму Грчке били су Јанис Фонтулис и Ангелос Влахопулос са по два гола, са колико је најефикаснији у шпанској екипи био Блај Маларах Гуељ.

Светско првенство отворено је мечевима у Групи А, на премијери је Бразил надиграо Казахстан са 6:2, након чега је Канада изненадила ремијем са Црном Гором 8:8.

У првом мечу Групе Б Италија је очекивано савладала селекцију Француске 18:9. У другом мечу се састају домаћин Мађарска и Аустралија, од 20:10.

Касније се играју и мечеви у Групи Д, САД са Хрватском од 18:50, те Русија и Јапан од 21:30.

У Групи Ц дана се састају још Србија и Јужна Африка. "Делфини" су апсолутни фаворити и све осим убедљиве победе било би изненађење. Последњи мече две селекције завршен је тријумфом актуелних првака света 22:0.

У среду се у Групи Ц састају Јужна Африка и Грчка, односно Србија и Шпанија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар