Бекер: Федерер је успјешан због породице!

Остали се муче! Најмлађи шампион у историји Вимблдона Борис Бекер сматра да је породица главни фактор сјајних игара Роџера Федерера у 2017. години.

Тенис 18.07.2017 | 20:30
Бекер: Федерер је успјешан због породице!
Швајцарац је освојио пет од седам турнира на којима је играо, међу њима Аустралијен опен и у недељу Вимблдон, чији је постао рекордер са осам трофеја.

Федерер се вратио на врхунски ниво који није могао да достигне годинама, те после шестомесечне паузе напредовао са 16. места на старту године, до трећег после три Гренд слема.

"Мислим да је његова тајна породични живот, његова жена и деца и цела породична позадина, који представљају базу подршке. Мислим да без њих не би могао да уради оно што ради сада. Мислим да је први који је то "пригрлио". Мислим да се неки други играчи муче с тим, покушавају да удовоље свима. Али је Роџер напао прави баланс када је тенисер, када је отац, кад је супруг, када је породични човек. То је прави разлог зашто је и даље успешан", рекао је Бекер за ББЦ.

Федерер је одац четворо деце, има два пара близанаца, ћерки и синова. Протеклих година очеви су постали и његови највећи ривали, Новак Ђоковић има сина и чека друго дете, а Енди Мари има ћерку. Једино Рафаел Надал још није засновао породицу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар