За пола године погинула 4 лица

Четири лица погинула су у саобраћајним незгодама на подручју Бијељине у првој половини године, подаци су Саобраћајне полиције Бијељина.  За пола године у граду се догодило 336 саобраћајних незгода, од чега 196 са настрадалим лицима, у којима је настрадало 114 лица, 27 их је теже повријеђено а 83 лица су лакше повријеђена.

Република Српска 17.07.2017 | 13:21
За пола године погинула 4 лица
Једно лице смртно је страдало у јануару, а три лица у јуну. 

За пола године у граду се догодило 336 саобраћајних незгода, од чега 196 са настрадалим лицима, у којима је настрадало 114 лица, 27 их је теже повријеђено а 83 лица су лакше повријеђена. 

Према подацима полиције, број смртно страдалих и теже повријеђених лица већи је него у упоредном периоду претходне године, док је број лакше повријеђених лица знатно мањи. 

У саобраћајним незгодама смртно је страдао један возач, један сувозач и два пјешака, три погинула лица су животне доби између 30 и 40 година и једно лице старије од 60 година, док је теже повријеђено пет возача, два путника, два возача мотоцикла и један возач мопеда, пет бициклиста, осам пјешака и четворо дјеце пјешака. 

Међу теже повријеђенима у саобраћајним незгодама у Бијељини је троје дјеце млађе од седам година, четворо дјеце до 14 година старости, четворо младих до 18 година и 12 лица млађих од 21 године. 

Временском анализом догађања саобраћајних незгода утврђено је да се највећи број саобраћајних незгода догодио по дану - 252, док су се у ноћним условима догодиле 84 саобраћајне незгоде. 

Просторна анализа догађања саобраћајних незгода показује да се највећи број незгода догодио у улицама унутар градских насеља - 193, на магистралним путевима догодило се 96 удеса, 31 на локалним, један на регионалним путевима и 15 саобраћајних незгода на некатегорисаним путевима на подручју Бијељине. 

Саобраћајне незгоде најчешће су се догађале због непрописног извођења радње возилом, недржања прописаног растојања, неприлагођене брзине и непоштивања првенства пролаза. 

Од свих фактора који утичу на догађање саобраћајних незгода, возач, возило и пут, најчешћи фактор је човјек, потом возило због старости и неисправности и на посљедњем мјесту је пут. 

За пола године полиција је у Бијељини контролисала 8.731 возили и возача и евидентирала 6.654 прекршаја, из саобраћаја је искључено 99 возила и 617 возача, од чега 532 због вожње под дејством алкохола, 67 због вожње прије стицања права на управљање, пет због утицаја опијата и 13 из осталих разлога. 

У извјештају Саобраћајне полиције предложене су мјере за побољшање стања безбједности на путевима, као што је постављање стационарних камера на најфреквентнијим улицама у граду и прилазима граду, као и на оним мјестима гдје се најчешће дешавају саобраћајне незгоде.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лала

17.07.2017 11:59

Како се вози добро је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

17.07.2017 12:00

У АГЕНЦИЈИ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА А И У МУП-А РС РАДЕ ПОЛУПИСМЕНИ СТРУЧЊАЦИ КОЈИ СЕ БАВЕ САМО СТАТИСТИКОМ И ПРЕДЛАЖУ РЕПРЕСИВНЕ МЈЕРЕ, НЕМОГУ РАДАРИ СПРИЈЕЧИТИ НЕЗГОДЕ НИТИ ВАНРЕДНИ ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре лаки

17.07.2017 16:12

Јел неко бројао знакове од БН до прибоја ? На сваких 10 метара је посађен један. Па ти вози ?