Погинули кума и младин ујак

У судару два возила која су се враћала с прославе венчања погинуле две особе, док је још шесторо тешко повређено, међу њима и троје малолетне деце

Србија 17.07.2017 | 13:17
Погинули кума и младин ујак
Марина Петкуц (20) из Зрењанина и Марињел Вукован (49) из Торака су погинули, док је још шест особа повређено кад су се сударила, а потом испревртала два аутомобила којима су се сватови враћали с венчања.

Стравична несрећа догодила се на путу Темерин - Бачко Градиште, а како Курир сазнаје, настрадала је девојка која је била кума на венчању, као и младин ујак.

Реконструкција несреће

Међу повређеним је и млада Клементина Вираг из Надаља, која се тог дана удавала, а један од њене браће Кристијан (18) у тешком је стању.

- Он је тешког општег стања и налази се у интензивној јединици Ургентног центра, под сталним надзором лекара - кажу из КЦ Војводина.



Како сазнајемо, аутомобил „мазда“ који је возио погинули Вукован претицао је „пежо“ којим је управљао Давор Весић, младожењин кум, с којим је у колима била настрадала Марина. Током претицања аутомобили су се бочно сударили, због чега су обојица возача изгубили контролу и слетели с пута.

- Кад смо се враћали кући, ја сам ишао 70-80 км на сат. Кумин ујак, кога сам упознао на самој свадби, рекао ми је кад смо кретали да ја возим испред њега, пошто је он мало више попио. Два пута је покушао да ме обиђе и онда је нагло закочио и вратио се иза мене. Трећи пут је током обилажења скренуо на мене и изгурао ме с пута. Директно смо кренули у јендек и испревртали се четири или пет пута. Ништа нисам могао да урадим да спречим трагедију, нисам крив, а уопште не знам како ћу све ово поднети - испричао је Весић за Курир, напоменувши да су с њим у колима били млада, њена кума и младини малолетни брат и сестра.


Како каже, с Вукованом, који је настрадао, био је његов син, кумин брат Кристијан, који је у тешком стању.


Не зна за смрт куме


- Тај човек је уништио толико живота. Чак и ова деца која су преживела памтиће ову трагедију читавог живота - додала је Весићева мајка.


Породица настрадале Марине Петкуц занемела је од бола и неверице, а с новинарима је једино могао да разговара њен зет Мирко Стјепановић.

- Клементина и не зна да је Марина страдала. Звао нас је њен отац већ неколико пута. Ми смо били позвани на ту свадбу, али због посла нисмо могли да одемо. Биле су нераздвојне другарице, од поласка на факултет све слободно време су проводиле заједно - каже Маринин зет Стјепановић.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБЕИТЕР

17.07.2017 17:27

БОЗЕ ДАЈ НАМ ПАМЕТИ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вихор

17.07.2017 20:13

НАША ПОСЛА . . . ТИПИЧНО БАЛКАНСКИ ......

ОДГОВОРИТЕ