Политика СНСД-а против интереса РС

Политика коју води СНСД је не само антиевропска, него је и директно усмјерена против интереса РС, тврди предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић у изјави за Фактор.

Република Српска 17.07.2017 | 11:49
Политика СНСД-а против интереса РС
Повод за овакво реаговање је неприступање БиХ Транспортној заједници због тога што је Влада РС, постављајући стално нове услове према ЕУ, одбијала да да своју сагласност за прикључење овој асоцијацији.

- Штету по основу такве одлуке ће имати сви грађани БиХ, па и грађани РС. Врло лош однос владајућег СНСД-а према јавном и општем интересу је постао евидентан и политички несношљив. Мислим да је то покушај стварања беспотребних тензија и проблема, који апсолутно немају никаве везе са преносом надлежности, нити са улогом и позицијом РС, него искључиво да изузетно јаком сујетом, па чак понекад и патетичним покушајима прављења проблема тамо гдје апсолутно не постоји нити један разлог за такво нешто. Ради се о сујети СНСД-а и кључних људи у Влади РС, који не могу да схвате да постоје паметнији и бољи људи који представљају РС у Савјету министара БиХ и који раде квалитетније ствари него што раде они. То је све резултат сујете зато што СНСД није у власти на нивоу БиХ и то већ не могу ни да сакрију – истакао је Борановић.

Према његовим ријечима, СНСД, однсоно његови водећи људи, већ годинама представницима ЕУ говоре једно, а у пракси раде сасвим друго.

- То ће трајати све док једном кључни и најодговорнији људи ЕУ коначно не кажу шта је права истина, ко је за европски пут БиХ, а ко је против, ко је одговоран зато што није јуче потписан приступ Транспортној заједници и каква је ту улога сваког од појединаца у извршним структурама и РС и БиХ. Све док се толерише понашање у којем се једно прича, а друго ради, ми ћемо сви бити жртве такве лицемјерне политике – додао је Бореновић.

На Самиту лидера западног Балкана, који је одржан у сриједу у Трсту за БиХ је одобрено финансирање четири пројекта, али су је овај новац “замрзнут“, јер Влада РС упорно одбија дати сагласност за приступање новоформираној Транспортној заједници. Услови које су поставили власти РС, а то је да и ентитетски министри представљају БиХ у Транспортној заједници, те да се не дозволи возовима из ЕУ кориштење пруга у РС, били су неприхватљиви и за ЕУ, али и за Савјет министара БиХ.

Због оваквог става Владе РС БиХ би могла остати без око пола милијарде марака, намијењених за изградњу инфраструктуре у БиХ. Дио тог новца је требао бити инвестиран и у РС.

Ово није први случај да цијела БиХ трпи санкције европских институција због понашања Владе РС, која, зашто и то не рећи, све ради по дикатату “главног баје“ Милорада Додика. Слично се догодило и у вези са односима БиХ са Енергетском заједницом, која од наше земље тражи доношење одговарајућег закона, којим би се регулисало тржиште гаса . Због противљења Владе РС усвајању оваквог закона БиХ је остала без 200 милиона марака намијењених за енергетске пројекте у БиХ.

(Фактор)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Перица

17.07.2017 09:58

Боље ти је да шутиш ако већ немаш ништа паметно да кажеш, како сте се само слизали са Бакетом, па само удри по РС у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

два стана

17.07.2017 10:15

Перице попи парацетамол.

Name

опозција

17.07.2017 10:19

Добро си му рекоа. Са њим и Вукотом ниста неце бити, осим сто њих двојица због своје сујете развалити све и иyгубити јос једне изборе од Баје Милокрада који отима и развлајује РС крај њих оваквих јадних, јалових и без икакве харизме, лидерства итд.

Name

Херцеговина

17.07.2017 10:29

Ста има Херцеговина од Р.српске ? Наравно осим присталица Додикових,и народа који зиви у лази год.Ниста ми немамо од Р.С.Јос мали па це се заборавити да смо ХЕРЦЕГОВИНА !!!

Name

Херцеговина

17.07.2017 10:29

Ста има Херцеговина од Р.српске ? Наравно осим присталица Додикових,и народа који зиви у лази год.Ниста ми немамо од Р.С.Јос мали па це се заборавити да смо ХЕРЦЕГОВИНА !!!

Name

Ре Два Стана

17.07.2017 10:34

ТЕБИ ПРЕПОРУЦУЈЕМ АПАУРИН ЈЕР САМО ПРИЦАТЕ О КРИЗИ А САДА ЈЕ ПОЛА СРПСКЕ НА МОРУ И СОЛИДНО СЕ ЗИВИ СА ОБЗИРОМ ДА ДОДИК ИМА ПРЕПРЕКЕ ОД ОПОЗИЦИЈЕ.

Name

МК

17.07.2017 10:27

ОПОЗИЦИЈА САМО ПРИЧА НИШТА НЕРАДИ А СТАРЛЕТА ПРАВИ САМО СКАНДАЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

17.07.2017 11:20

Ви из опозиције само прицате...Ако имате храбрости дигните народ на ноге...једино тако рушите снсд!!!друкчије бице вјечан!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

17.07.2017 12:01

Народ јеино ријешава ствар,понављам народ.Дошло је вријеме улице,опозиција не постоји,сви су у власти што у РС што у БиХ. Значи народдни митинг,улица ,без захтјева за одобрење,само најава мјеста и времена,јер институције не постоје,не функционишу. Значи у "пробој".Тачно и Додик ће заказати контра митинг,међутим само одлучно и њих неме,јер то су доказане јајаре,профитери,дезертери,лопови.Опозицијо ако желите да повратите изгубљену част на чело народа у противном народ ће вас жешће казнити него ове злотворе!