Ошететио буџет РС за 2.417 КМ

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор, у наставку акције кодног назива „Уплатница“, дана 13. 07. 2017. године, Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднијели су извјештај против лица А. В. из Приједора, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Проневјера“, „Послуга“ и „Фалсификовање или уништавање службене исправе“.

Република Српска 17.07.2017 | 10:27
Ошететио буџет РС за 2.417 КМ
Током криминалистичке обраде утврђено је да је лице А.В., запослено у пословној јединици банке у Приједору, од клијената запримало новац за уплату накнада за регистрацију моторних возила, уплатнице овјеравало печатом банке, а наведени новац није предавало на рачун јавних прихода, већ је исти задржавало за себе. Овјерене уплатнице осумњичено лице је враћало клијентима, иако уплате нису биле реализоване, а који су уплатнице даље користили приликом регистрације возила. 

По наведеним уплатницама осумњичено лице је накнадно извршило дио уплата, док је дио новца задржало, прибављајући противправну имовинску корист у износу од 2.417,30 КМ, за који износ је уједно оштећен буџет РС.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МК

17.07.2017 08:39

ПОСТОЈИ ЛИ НЕКО У ОВОЈ ДРЖАВИ А КО ЈЕ БИО У МОГУЋНОСТИ ДА ПРЕВАРИ ОВУ ДРЖАВУ НИЈЕ ТО УРАДИО ? ВЈЕРОВАТНО НЕ .ШТО ЗНАЧИ ДА ПОЛИЦИЈА И СВИ ЊЕНИ ОРГАНИ ПРИМАЈУ ПЛАТУ ЈЕР СУ УМИСЛИЛИ ДА СУ БОГОМ ДАТИ И ДА НЕМА ПОТРЕБЕ ДА БИЛО ШТА РАДЕ ОСИМ ДА ХВАТАЈУ ОВЕ СИТНЕ ЛОПОВЧИЋЕ А И ТО НИСУ СПОСОБНИ И ОНИ ИМ СЕ ШЕПУРЕ ПРЕД НОСОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиона??

17.07.2017 08:49

Онда знос у тексту није тачан или нису милиони у питању

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сибаревиц

17.07.2017 08:56

Објавите оне који су оштетили буџет за милионске износе,а ове за хиљаду и двије оставите на миру.

ОДГОВОРИТЕ