Прогутао врећицу с дрогом и умро

Покушавајући побјећи и од полиције сакрити дрогу током завршне сплитске вечери Ултра Еуропе Фестивала, 24-годишњи младић из Сплита умро је у недјељу навечер од гушења након што је прогутао пластичну врећицу с мањом количином марихуане.

Регион 17.07.2017 | 10:08
Прогутао врећицу с дрогом и умро
Сплитска полиција саопштила је у понедјељак како је 24-годишњака синоћ око 20,30 сати зауставила код пољудског стадиона због сумње да код себе има дрогу, а након што су од њега тражили да им покаже личне документе он се дао у бијег.

"Након што су га сустигли, полицијски службеници су 24-годишњем хрватском држављанину ставили средства за везивање ради отклањања могућности поновног бијега, те су заједно кренули према службеном возилу ради довођења у службене просторије. Током доласка до службеног возила 24-годишњаку је изненада позлило. Полицијски службеник одмах је истом покушао помоћи, док је други полицијски службеник позвао хитну помоћ која је убрзо стигла на мјесто догађаја и особу одвезла у болницу. Накнадно смо упознати како је 24-годишњак преминуо", кажу у полицији.

О том догађају упознато је сплитско Жупанијско државно одвјетништво које је наложило обдукцију ради утврђивања узрока смрти, те су најавили истрагу.

Незванично се сазнаје да је младић прогутао пластичну врећицу с мањом количином марихуане која му је запела у душнику, због чега се угушио, но обдукција ће показати прави узрок смрти. 

Иначе, полиција је прије, за вријеме и након завршне сплитске вечери Ултра Еуропе Фестивала синоћ привела укупно 102 особе, од којих је њих 95 прекршајно пријављено због посједовања дроге, а забиљежено је и шест прекршаја против јавног реда и мира. Полиција је заплијенила 141 комад екстасија, 67,76 грама марихуане, 12,38 грама амфетамина, 5,67 грама МДМА-а, 3,84 грама хашиша и 0,72 грама хероина. 

Укупно у сва три дана одржавања фестивала сплитска је полиција привела 339 особа због прекршаја везаних уз дроге, 28 прекршаја је почињено против јавног реда и мира, а против десет особа су поднесене кривичне пријаве због неовлаштене производње и промета дрогама.

Полиција је укупно заплијенила 1097 комада екстазија, 342,19 грама марихуане, 60,03 грама кокаина, 105,93 грама амфетамина, 39,27 грама МДМА, три комада ЛСД- а, 4,69 грама хашиша и 0,72 грама хероина.

Љекар жупанијске Хитне помоћи Мате Касало је казао како су синоћ имали 18 интервенција, махом странаца, од чега је девет особа пребачено на хитне пријеме КБЦ Сплит. Дио их је у болници завршио због алкохола и дроге, а дио због ломова и уганућа.

Фестивал се у понедјељак сели на Златни Рат у Болу на Брачу, дан касније у уторак у Хотел Амфора на Хвару, а посљедњег дана у сриједу на Форт Георге у Вису.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар