Роџер у сузама: Нисам знао да ли ћу се вратити!

Роџер Федерер емотивно је прославио нову, рекордну осму титулу шампиона Вимблдона.

Тенис 17.07.2017 | 12:15
Роџер у сузама: Нисам знао да ли ћу се вратити!
Швајцарац је победом над Марином Чилићем са 6:3, 6:1, 6:4 ушао у историју као најтрофејнији играч на теренима Ол Ингланд Клаба.

Ово је магично. Превише. Веровање да могу да достигнем овакве висине су биле кључне. Било је тешко претходних година, после прошлог сам размишљао да ли ћу уопште опет да се вратим овде, губио сам од Новака 2014. и 2015, али сам веровао да могу да се вратим и то се догодило. Наставићу да верујем и опет ћу да се вратим", рекао је Федерер у сузама.

Федерер је освојио први Вимблдон после пет година паузе, а вероватно на најлаши начин до сада, на шта је утицала повреда Чилића средином другог сета.

"Сурово је некада, али борио се и он је херој. Честитам на изванредном турниру Марине. Требало би да буде поносан. Сјајна је прилика играти финале овде. Одиграо си одличан турнир, понекад не можеш да се осећаш у финалу, али буди поносан. Хвала му што је улепшао дан, био је достојан протовник. Сигуран сам да ћеш опет играти овде", похвалио је Швајцарац ривала.

Швајцарац је освојио пети турнир ове сезоне и напредовао до трећег места на АТП листи, а стигао је до 19. Гренд слема у каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар