Вучић осудио изјаве министра

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је ужасно жао што је дошло до изјаве америчког министра одбране да је акција Олуја била величанствен подухват.

Србија 16.07.2017 | 17:52
Вучић осудио изјаве министра
''Нећемо никада пристати на то да су убијање и прогон српских цивила неко величанствено дјело'', изјавио је Вучић новинарима, у Вашингтону реагујући на изјаву америчког министра одбране Џејмса Матиса, коју је јавности пренио хрватски министар одбране Дамир Крстичевић.

''Ужасно ми је жао што је до такве изјаве дошло, јер сматрам да нема шта да буде похваљено у акцији ‘Олуја’, пошто је у њој убијено више од 2.000 обичних људи, старих и дјеце'', рекао је Вучић.

Како је навео ракетиране су колоне избјеглица код Босанског Петровца, чак не на територији тадашње Хрватске илИ Републике Српске Крајине.

''Да не говорим да сумњам да било ко може да каже да су Вариводе случај којим може било ко да се поноси. Нису знали од толике моћи шта ће па су убијали, пошто су убили старце, мушкарце и жене, краве, свиње, и све друго да ништа живо не остане. Пошто су ваљда и краве и свиње сматрали Србима, ма како то некоме сумануто звучало'', казао је предсједник Србије новинарима.

Он је подвукао да је став Републике Србије остао да је то за нас један од најтужнијих дана у српској историј.

''Ако се неко хвали резултатом да је протјерао 250.000 људи са свог огњишта, неколико хиљада побио, ту нешто није у реду. На сваком мјесту ћу о томе да говорим, и ничега се не стидим'', нагласио је Вучић.

Предсједник Србије је поручио да би било добро да они који нам нерјетко говоре о томе да више причамо о будућности, а мање о прошлости, више размишљају о будућности а мање говоре о прошлости.

''Србија и овдје и на сваком другом мјесту говориће о будућности, али нећу дозволити ни на једном месту у свијету да суза Србина и Спркиње Крајишника буде погажена само зато што припада српском роду, и да не вриједи ништа за разлику од суза свих других“'', нагласио је он.

Рекао је да Србија не жели никакве сукобе ни са ким и изразио увјерење да ћемо градити све боље односе са Хрватском.

Извор: Тањуг

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

комсија

16.07.2017 16:25

Свака Цаст Пресједнице, Док се насе Комсије хвале како су убијајле и клале ко прије стотине година и да то раде само зато сто ми друге вијере залосно су и они и њихова Вјера и њихове Цркве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцег

16.07.2017 16:43

А нас велики водја везе своју странацку заставу са хдз-ом.Узас

Name

ре_комсија

16.07.2017 16:47

Одакле се јављас комсија?

Name

Јоја

17.07.2017 13:00

Јел осудио и Додикове изјаве???'

Name

Неко из масе

16.07.2017 16:42

У данасњој Политици, М. Лазански тврди да те изјаве није ни било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

16.07.2017 18:46

И Додик прославља Олују. Вуцицу враћај се и спасавај ово Срба у РС.ПРЕДЕ НАС ДОДИК ХДЗ-У и ГАЛИЈАСЕВИЦУ

Name

W

16.07.2017 20:12

ПРЕДСЈЕДНИЦЕ Вуцицу је ли Србија гарант Дејтонскег споразума ,, ДОЛАЗИТЕ МЛЛИ ВАС ОВО МАЛО СРБА ПРЕКО ДРИНЕ ДОДИК НАС ЈЕ ПРЕДАО ХДЗ-У ЦОВИЦУ ОТБАРАЈТЕ НАМ ПРОСТОРИЈЕ ГДЈЕ СУ БИЛИ АЗИЛАМТИ НЕЦЕ ДОДИК, СПИРИЦ И ГСЛИЈАСЕВЈЦ НАС ПОКРСТАБАТИ НАС И Сунезоти

Name

Ре Р

16.07.2017 19:48

погледај поред Галијашевића имате Кустурицу(музе гдје стигне)Лажанског(матер би продао за лову)Ђаковића(ш увлакача)Влајкија(ружнији од Салкића)Ибрана Мустафића(ни суд му ко и Додику неможе ништа јер има шифру)ето који типови имају велику прођу у РСу,само служе режиму и прекоРТРС-а продају народу М... под бубрге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.07.2017 21:06

А сто друже остави Мату ДАКОВИЦА и лудорије ГАТАЛА

Name

Q

16.07.2017 22:32

Кустурица све одузети,а памет нека продаје у С арајеву или постојимо предака код Мила Дукановица