Сат откуцава за Челси и Милан!

Ауба неће још дуго бити доступан! Јасна порука са Вестфалена!

Фудбал 16.07.2017 | 21:15
Сат откуцава за Челси и Милан!
Пјер Емерик Обамејан и даље се налази „ни на небу, ни на земљи“. У последњи час пропао му је трансфер у Пари Сен Жермен, у петак пребогати власници кинеског Тјанђин Кванжана нису успели да заврше трансфер лета у послу вредном астрономских 200.000.000 евра (80.000.000 обештећење + 120.000.000 плата) и сада су као опције остали само још Челси и Милан.

А, ни тај прозор неће још дуго остати отворен. Таква је порука купцима директно са Вестфалена. Директор Милионер Ханс Јоаким Вацке поручио је да клуб неће имати још много стрпљења за размишљања Челсија и Милана, а иста вест саопштена је и габонском центарфору.

"Сачекаћемо још само неколико дана, не дуже од тога", почео је Вацке и наставио:

"Рекли смо то и Обамејану. Поручили смо му: 'Ауба, ако желиш да идеш и имаш клуб који је спреман да испуни наше захтеве, ми ћемо одмах да седнемо за сто како бисмо разговарали'. Такође смо му објаснили да немамо намеру да чекамо још много, јер морамо да мислимо и о нама. Зато се тај прозор полако затвара. Ако он оде, морамо да обезбедимо адекватну замену, што је тренутно јако тешко, готово немогуће. Лично бих више волео да остане", јасан је Дортмундов оперативац. 

Челси је, наводно, већ доставио Дортмунду понуду на 74.000.000 евра, што опет није довољно да би клупска управа пружила руку. Али, ни енглески шампион нема намеру да иде преко ове цифре. Посебно јер је Обамејан тек трећа опција Антонију Контеу. Додуше, сада већ друга, пошто је Ромелу Лукаку већ играч Манчестер јунајтеда, док је његова резерва био Алваро Мората. Реал Мадрид и даље отеже са трансфером шпанског нападача и тражи превише новца за Челсијеве норме (између 85.000.000 и 90.000.000 евра). Зато на Стамфорд Бриџу и покушавају да избоксују Обамејанов трансфер за мањи новац. 

Додуше, ни Милан се неће предати тек тако. Пошто је Росонерима остало још чак 120.000.000 евра, новац неће бити проблем, с тим да би Винћенцо Монтела више волео да његов први центарфор буде Андреа Белоти. Тренутно се води љута битка са Торином око потписа младог голгетера, а ако овај посао не буде завршен ускоро, клуб ће се максимално окренути према Обамејану. 

Миланов проблем тренутно је то што не игра Лигу шампиона, због чега Обамејан и оклева да се врати на Сан Сиро, а директори Фасоне и Мирабели покушавају да ударе Габонца у жицу и нађу начин како да завршен бомбастични трансфер. 

Коначни расплет биће, по свему судећи, познат јако брзо. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар