Звезда продала браћу Илић!

Лука и Иван отпутовали у Барселону на лекарске прегледе, после чега ће се обавезати на верност Пепу Гвардиоли.  Детаљи трансфера браће Илић у Манчестер Сити! Познато обештећење, динамика исплате, клаузуле. . .

Фудбал 17.07.2017 | 08:45
Звезда продала браћу Илић!
Браћа Лука (18) и Иван Илић (16), вероватно два највећа бисера омладинске школе Црвене звезде отпутовали су у Барселону на лекарске прегледе, после чега ће потписати уговор са Манчестер Ситијем! Како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт из добро обавештених извора челници црвено-белих пристали су на понуду Грађана под пристиском дугова према банкама и одлучили да продају Илиће. 

Пут од идеје до реализације када су овако млади играчи у питању обично није тако кратак, али ето, и то је још један од показатеља о каквим се суперталентима ради, па Енглези нису желели ништа да препуштају случају и одмах су уграбили своју шансу. 

На наша сазнања у Црвеној звезди одговорили су са "Но цоммент". Прецизна цифра коју ће Београђани добити на име обештећења тако није позната, извесно је само да је прва понуда Ситија износила 3.000.000 евра, односно да је Звезда дуго одолевала и тражила пуних 5.000.000. 

Подсетимо, скаути Манчестера гледали су младе Нишлије прошле сезоне на омладинском дербију против Партизана (3:0), а млађег Ивана и на Европском првенству за кадете. Према неким проценама тај 16-годишњак можда је и најталентованији везиста који се појавио у Звездиној школи у последње време. Описују га као унапређену верзију Марка Грујића, те да је због тога натерао чак и емисаре Барселоне да неколико пута долазе у Србију.

С друге стране Лука је већ дебитовао за први тим и то на међународној сцени. Планирано је да ове сезоне добије озбиљну минутажу...

"Није тајна да Звезда живи од трансфера играча и да од тога смањује дуг. Поготово сад после ових споразума са банкама биће биће нам потребан додатни новац“, отворено јеЗвездан Терзић пре неколико дана у изјави МОЗЗАРТ Спорту фактички најавио овакав епилог преговора са Енглезима. 

Исто тако, Терзић је том приликом најавио да ће евентуални добијени новац бити паметно уложен...

"У инфраструктуру наше школе није ништа уложено већ деценијама и рад омладинске школе је скоро неиздржив у овим условима. Морамо пронаћи средства за изградњу терена са вештачком травом, рефлектора, теретана, интерната. Ако неко буде трансферисан сигурно ће део средства бити одвојен за инфраструктуру омладинске школе. Бар трећина". 

Како је трансфер браће Илић практично завршен, сада је на генералном директору да обећања спроведе у дела и да од добијеног новца Звезда заиста профитира на прави начин. Колико год био рискантан овај потез - било је неких процена да би у будућности цена браће Илић у пакету могла да достигне и 15.000.000 евра - једино у том случају имаће неког смисла.  

Лука и Иван Илић требало да се из Барселоне врате у Београд и наставе да се развијају у Црвеној звезди све док млађи Иван не постане пунолетан. Дакле још пуне две године. Звезда ће без обзира на то траншу новца добити одмах како би решила горућио проблем код Агробанке...

Гледао их је Монако, скаутирала Барселона, али је брзом акцијом Манчестер Сити победио конкуренцију и осигурао потписе можда и најталентованијих играча из омладинске школе Црвене звезде Ивана и Луке Илића!

Српски вицешампион је остао без два истинска бисера, за које бројни стручњаци сматрају да припадају друштву најдаровитијих везиста на Старом континенту, али је финансијски добро прошао. Кажемо добро, јер никада нећемо сазнати колико би Лука и Иван вредели на тржишту после једне или две стандардне сезоне у сениорском тиму.

После Марка Грујића „пакет Илић“ биће највећи трансфер Црвене звезде у последњих неколико година. Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Црвена звезда је и поред прве понуде од три милиона евра успела да истраје на својим условима. Сити ће за слободу даровитих Нишлија платити 5,5 милиона евра. Такође, како сазнајемо Грађани су се обавезали да до 31.јула комплетну суму уплате на рачун клуба са Маракане.

Од тог тренутка Иван и Лука ће званично бити фудбалери Ситија на позајмици у Црвеној звезди, све док млађи Иван не постане пунолетан (2001.годиште)... Као и у случају Марка Грујића и Ливерпула, енглески клуб је у уговор ставио клаузуле које ће ићи у прилог развоја њихових нових фудбалера. Црвена звезда се обавезала да старији Лука (1999.годиште) у овој такмичарској сезони одигра 15 утакмица. Он већ има једну рецку, пошто је ушао у 90.минуту реванш меча са Флоријаном. Такође, Ситијев услов је и да најмлађи дебитант у историји Црвене звезде Иван Илић добије поверење Владана Милојевића у десет овосезонских мечева. Те бројке о обавезним утакмицама биће на снази све док талентовани везисти не крену пут Манчестера.

То ће се најраније десити 17.марта 2019.године када Иван Илић постане пунолетан.

Део новца од продаје браће Илић Црвена звезда ће наменити за санирање дуга према Агробанци. Поменута банка је пристала да отпише половину Звездиног дуга (13,8 милиона евра), уколико јој клуб са Маракане у наредних 18 месеци исплати 6,8 милиона евра.

Истина, део колача од продаје браће Илић добиће и нишки Реал, клуб у којем су Илићинаговестили огроман таленат и добили позив Црвене звезде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар