Предсједник Карпоша извријеђао ''бандита'' Човића и АБА лигу!

Председник Карпош Сокола Огњен Дедић изнео је жестоке оптужбе на рачун Небојше Човића и руководство АБА лиге.  Сви знају да БАНДА води АБА лигу! Председник Карпоша оштро ударио по челницима АБА лиге и поставио питање да ли је нормално такмичење води човек који је на челу два клуба.

Кошарка 16.07.2017 | 19:45
Предсједник Карпоша извријеђао ''бандита'' Човића и АБА лигу!
Још није званично одлучено да ли ће се играти Друга АБА лига, а већ се направио проблем. Додуше, он је настао у Македонији.

Регионално такмичење упутило је позив Карпош Соколу за учешће у Другој АБА лиги, а на њега је више него бурно реаговао челник клуба Огњен Дедић. Председник Карпоша, у изјави за македонске медије, осуо је паљбу по челницима регионалног такмичења, а највише по Небојши Човићу и Младену Веберу.

"Сви знају да постоји банда која води лигу, чине је ФМП, Звезда, Будућност, Цедевита и Олимпија. Да ли је нормално да функцији председника АБА лиге обавља човек који води два клуба у истом такмичењу и који није исплатио осам плата својим играчима?", пита се Дедић.

Бурну реакцију изазвао је званичан позив руководства АБА лиге македонском клубу Карпош за наступ у Другој АБА лиги.

"Они који воде АБА лигу мисле да су нашле овцу за шишање од које су узели 150 хиљада евра, колико смо платили вајлд-кард. Нису очекивали да нећемо одмах испасти, изненадили смо их добрим играма и одмах су кренуле лажи и опструкције. Говорили су нам да ћемо играти у АБА лиги ако не испаднемо, али сада видим да је то била превара, да је њихов циљ био само да узму паре и да нас шутну. Директор Крешимир Новосел је полтрон који не може да направи ништа без консултација са моћницима. Исто се односи и на спортског директора Жарка Чабаркапу. Њих двојица седе у скутима Младена Вебера из Цедевите и Небојше Човића, навео је Дедић, а пренео “Македонски спорт”.

Први човек истиче да је а свакој утакмици био оштећен током суђења.

“Најмање пет утакмица нам је било украдено, са тим мечевима сигурно би играли у плеј-офу. По квалитету на последња два места требали су да буду ФМП и Олимпија, али је било јасно да неће дозволити да ови клубови испадну из лиге па је то морала да буде Крка. Због слабог интересовања за АБА у Словенији Човић и полтрони вештачки одржавају Олимпију у лиги како не би изгубила кредибилитет такмичења на простору бивше Југославије. Сви знају да постоји банда која води лигу, чине је ФМП, Црвена звезда, Будућност, Цедевита и Олимпија. Да ли је нормално да на функцији председника АБА лиге буде човек који води два клуба у истом такмичењу и који није исплатио осам плата својим играчима?“, додао је Дедић.

На крају додаје да ће клуб квалитет доказати у ФИБА лиги.

"Одакле им образ да нам понуде наступ у Другој лиги кад смо на терену изборили опстанак? Наш играчки и организациони квалитет ћемо доказати у ФИБА Лиги шампиона, такмичењу које држи до стандарда и које нема локалне шерифе који заслужују да наставе да живе у канализацији. А ми ћемо наш пут наставити далеко од њих и њхових лажи, закључио је председник македонског клуба.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар