Трансфер љета у Европи - Ћаћо Родригез у ЦСКА!

То је ЦСКА: Отишао Тео, а најјачи су "на" плеју! Није само Вестерман. ЦСКА је одлазак Милоша Теодосића надоместио ангажовањем јединог играча који је "смео" да буде помињан у његовом и друштву Василиса Спанулиса.  Шпанац наводно потписао трогодишњи уговор са Армејцима.

Кошарка 17.07.2017 | 19:30
Трансфер љета у Европи - Ћаћо Родригез у ЦСКА!
После Теа, Армију ће водити Ћаћо. Шпански плејмејкер Серхио Родригез потписао је уговор са московским ЦСКА, тврди познати израелски новинар Дејвид Пик.

Он је прошле сезоне играо за екипу Филадефије, а недавно му је истекао уговор са тим клубом.

Прошле недеље московљани су Родригезу послали понуду - уговор на три године вредан 10.700.000 евра.

И очигледно да је то било више него довољно да се један од најпознатијих брадоња у светској кошарци одлучи за повратак на Стари континент.

Прошле сезоне Родригез је у дресу Филаделфије одиграо 68 утакмица уз просечан учинак од 7,8 поена и 5,1 асистенцијом по утакмици.

Управа ЦСКА и тренер Димитрис Итудис од Родригеза очекују да успешно ускочи у патикеМилоша Теодосића који је недавно потписао уговор са ЛА Клиперсима.

Пред Шпанца, московски клуб је већ ангажовао и играча који ће бити резервна опција на месту плејмејкера - ради се о Французу Леу Вестерману. 

Како тврди израелски новинар, ’Армејци’ су поред Леа Вестерман довели још једног плеја, који ће дрес московског клуба ности до 2020. године.

Сјајни Шпанац је у прошлој сезони играо за Филаделфију, а ове сезоне му је истекао уговор са клубом из НБА лиге.

Популарни Ћаћо је каријеру започео 2003. у Естудијантесу, а током каријере наступао је за Портланд Блејзерсе, Сакраменто Кингсе, Њујорк Никсе, Реал Мадрид.

Сјајну сезону обележио је у 'Краљевском' дресу када је у сезони 2013/14 просечно бележио 14 поена, 4,9 асистенција, 2,0 скока и 1,2 украдене лопте по утакмици.

Једно време важило је да мораш да имаш браду ако желиш да те сматрају врхунским евролигашким плејмејкером, а то се односило пре свега на мајсторије које су у Москви, Атини и Мадриду приређивале "брадоње" Милош Теодосић, Василис Спанулис и Серхио Родригез.

Испоставило се да је тачно оно што је најављено још у мају да ће, у случају одласка Теодосића у НБА лигу, његову улогу у ЦСКА преузети НБА кошаркаш (у том тренутку) – Родригез!

Из Русије, али и других делова Европе, стижу потврде ове вести.

Шпански репрезентативац, после растанка са Филаделфијом Севентисиксерс, договорио се са "армејцима" о сарадњи до 2020. године и сада је јасно да тренер екипе, Димитрис Итудис, ипак није Леу Вестерману наменио улогу стартног плеја, већ - популарном "Ћаћу".

Али, у исто време, ЦСКА је некако успео да упркос губитку Теодосића састави вероватно најјачи тандем плејмејкера за Евролигу 2017/18.

Родригез (31, 191) почео је каријеру 2003. у Естудијантесу, три године касније драфтовали су га Финикс Санси као 27. пика и одмах проследили Портланд Трејлблејзерсима, који нису чекали већ су му дали шансу истог лета - 2006. године.

После три сезоне у Орегону, Родригез је кратко играо за Сакраменто Кингсе и Њујорк Никсе, да би се 2010. године вратио у Мадрид, али у редове Реала са којим је био редовни учесник Фајнал-фор турнира Евролиге, шампион и МВП 2014. године.

Игре у дресу Реала донеле су му нову НБА прилику, када је прошлог лета потписао за Севентисиксерсе, али је други одлазак у САД био краћи од првог, па се одлучио за повратак на евролигашке паркете где је имао сјајне сезоне, попут 2013/14 када је просечно бележио 14 поена, 4,9 асистенција, 2,0 скока и 1,2 украдене лопте по утакмици.

Трансфери у ЦСКА

дошли

Вил Клајбурн (Дарушафака)
Отело Хантер (Реал Мадрид)
Лео Вестерман (Жалгирис)
Серхио Родригез (Филаделфија)
Александр Хоменко (ЦСКА 2)
Максим Кондаков (ЦСКА 2)
Андреј Лопатин (ЦСКА 2)

отишли

Милош Теодосић (Л. А. Клиперс)
Џоел Фриланд (слободан играч)
Ерон Џексон (Пекинг)

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар