Радоњић и Звезда се разишли!

Кошаркашки клуб Црвена звезда и Дејан Радоњић одлучили су да не наставе дугогодишњи сарадњу, саопштено је на сајту клуба.  КК Црвена звезда: Радоњићу, хвала и срећно!

Кошарка 16.07.2017 | 11:15
Радоњић и Звезда се разишли!
После осморице чланова шампионске генерације - отишао је и тренер!

Након 1.522 дана током којих су освојене три АБА лиге, три титуле првака Србије и три Купа Радивоја Кораћа, забележене 42 евролигашке победе уз један пласман у четвртфиналне, као и пласман у полуфинале Еврокупа, озваничен је разлаз између Црвене звезде и једног од најуспешнијих тренера у њеној историји, Дејана Радоњића.

За разлику од лета 2015, када су председник црвено-белих Небојша Човић и млади црногорски стручњак нашли заједнички језик и продужили сарадњу на још две сезоне, овог пута није био такав случај, иако је клуб дуго држао на столу понуду која - очигледно - није била довољно добра.

Шта је 47-годишњи Подгоричанин поставио као услове свог останка на Малом Калемегдану, може да се закључи и по изјавама које је дао на бурној конференцији за медије одржаној одмах по освајању титуле првака државе и треће победе над ФМП Железником.

Исте вечери, и Човић је одржао конференцију за новинаре и рекао да би и он могао да напусти клуб.

Од играча који су под Радоњићевим вођством прошле сезоне освојили још једну "Триплету": АБА лигу, Куп Радивоја Кораћа и Суперлигу, клуб су пре управо објављеног растанка са тренером напустили капитен Лука Митровић, Стефан Јовић, Марко Симоновић, Марко Гудурић, Огњен Кузмић, Чарлс Џенкинс, Нејт Волтерс и Дион Томпсон.

Оно око чега су стрепели навијачи Црвене звезде већ месецима уназад, знајући да се Радоњићу ближи истек уговора, а да преговори нису започети, догодило се ове суботе увече када је клуб на званичном порталу објавио кратко и саопштење у којем се захваљује популарном Деји на свему што је урадио у претходне четири године и три месеца. Уједно, јавност је обавештена да он неће водити екипу у сезони 2017/18.

"ХВАЛА ДЕЈО"

"КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да и поред велике жеље, сарадња са досашњим тренером господином Дејаном Радоњићем није настављена. О даљим корацима КК Црена звезда мтс ће обавестити јавност у наредним данима", саопштио је клуб са Малог Калемегдана.

"КК Црвена звезда мтс изражава велику захвалност тренеру који је на клупи клуба седео више од четири године и у том периоду остварио историјске резултате", додато је и наглашено да ни други састанак, као онај који су Човић и Радоњић имали пре тренеровог одласка у САД, није донео приближавање ставова.

"Након повратка Дејана Радоњића са усавршавања у САД, обављени су последњи разговори са челницима клуба у Београду. Ипак, и поред велике жеље, клуб и тренер неће наставити сарадњу. КК Црвена звезда мтс ће о наредним корацима благовремено обавестити јавност", написано је у саопштењу.

Ако је и било оптимиста који су се надали да ће Човић и Радоњић успети да приближе ставове, овакав епилог био је сасвим очекиван након гостовања првог човека клуба на Телевизији "Пинк", где је бивши председник Кошаркашког савеза Србије и ФМП Железника недвосмислено најавио "храбру реконструкцију на свим нивоима".

Том приликом, Човић је имао и оштру поруку за групу навијача-ветерана која се окупља у "Пиониру" на свим утакмицама, и "великим" и "малим", а која је у финишу сезоне, ваљда слутећи овакав епилог, константно истицала транспарент на којем је била јасна порука - нови уговор за тренера.

Претходних недеља, из Црне Горе долазили су наговештаји да ће Радоњића на клупи Црвене звезде заменити - Душко Ивановић.

Саопштење актуелног шампиона Србије и АБА лиге преносимо у целости:

"КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да и поред велике жеље, сарадња са досашњим тренером господином Дејаном Радоњићем није настављена. 

КК Црвена звезда мтс изражава велику захвалност тренеру који је на клупи клуба седео више од 4 године и у том периоду остварио историјске резултате. 

Црвена звезда је са господином Радоњићем као тренером освојила: 3 титуле првака АБА лиге, 3 титуле домаће лиге, 3 национална купа, а памтиће се и велики успеси у Европи, полуфинале Еврокупа, и први историјски пласман у плеј оф Евролиге. 

Након повратка Дејана Радоњића са усавршавања у САД, обављени су последњи разговори са челницима клуба у Београду. Ипак, и поред велике жеље, клуб и тренер неће наставити сарадњу. 

КК Црвена звезда мтс ће о наредним корацима благовремено обавестити јавност", пише у саопштењу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар