Љубиње: Пожар под контролом

Велики дио пожарне линије у општини Љубиње стављен је под контролу, изјавио старјешина Ватрогасне бригаде Љубиње Миодраг Илић.

Република Српска 16.07.2017 | 10:18
Љубиње: Пожар под контролом
Због тешког терена мањи пожар активан је на линији Војска Њива - Пустипуси, и креће у правцу Обзира и Ржаног Дола, и пута Љубиње -Требиње. Гашење пожара, осим непроступачног терена, отежава и вјетар. Према ријечима надлежних, становништво и домаћинства нису угрожени.

У мјесту Качањ, код Билеће, још је активан мањи пожар који није локализован због неприступачног терена. На подручју ове општине у рејону Меке Груде гори растиње, али ватра је за сада под контролом.

Исто стање је и код требињског села Орашје, док је пожар на Пунипама, општина Гацко, стављен под контролу.

У великом пожару, у селу Банчићи, општина Љубиње, јуче је изгорјела једна кућа, али је током ноћи велики дио пожарне линије стављена под контролу.

До сада је изгорјело и више од 50 стубова нисконапонске мреже, па је цијело подручје без струје.

Иако је дио линије пожара под контролом, стотинак ватрогасаца, шумара, припадника Цивилне заштите, мјештана и добровољаца, и даље се бори са ватром.

Синоћ је поново било угрожено село Мркаљи.

Људству и даље недостају напртњаче, а у помоћ је стигла екипа ватрогасаца из Невесиња.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ННН

16.07.2017 10:56

Гдје је сад нас пропали "прецједник" гдје влада гдје је премијерка да барем тим људима посаљу напртњаце за које људи моле вец пар дана? Еее мој глупи народе гласајте и даље за њих!

ОДГОВОРИТЕ