Сума сумарум - још се чека папир из Братиславе!

Још није крај трансфер сапунице, иако је богати газда Слована дао уверења људима из Партизана.

Фудбал 16.07.2017 | 17:30
Сума сумарум - још се чека папир из Братиславе!
Трансфер сага Сејдубе Суме и Партизана још није готова. У клубу из Хумске и даље чекају папир из Слована из Братиславе, односно потпис газде клуба Ивана Кмотрика на предложени модел трансфера по којем би Партизан платио 1.100.000 евра у две рате. Поред тога, словачком клубу би требало да припадне 20 посто од Суминог трансфера из Партизана у будућности.

У принципу, челници црно-белих су одрадили све што је до њих како би Слован прихватио понуду, Кмотрик је обећао потпис у најскоријем периоду, али још није познат тачан разлог новог одлагања реализације трансфера.

Можда је узрок чињеница да је Слован у четвртак увече на свом терену изгубио од Лингбија са 1:0 у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона, па је уКмотрику ипак то било у првом плану и синоћ и данас.

Са друге стране, газда Слована у тамошњој јавности често је описиван као тајкун који  често уме да мења расположење, поготово што се ради о особи која је финансијски довољно јака да нико му ни свота од 1.000.000 евра не представља толики „мамац“. Јер, како је објавио пре пар година објавио угледни Фајненшал тајмс, Кмотрик има власнички удео у чак 49 компанија у Словачкој и иностранству.

Било како било, први човек најтрофејнијег словачког фудбалског клуба наводно је колегама из Партизана дао реч да ће све бити у реду, односно да ће у Хумску стићи поменути документ и сада је на црно-белима само да буду стпљиви.

А то значи да су мале шансе да се Сума пре среде појави у Београду, јер иду дани викенда када се ретко трансфери финиширају, а истовремено Партизанов тандем руководилаца Милорад Вучелић - Милош Вазура је у петак боравио у швајцарском Ниону на жребу за треће коло квалификација за Лигу шампиона. Притом, црно-бели већ у понедељак путују у Подгорицу на реванш дуел друге рунде против Будућности и тај меч на програму је у уторак.

С друге стране, иако јесте викенд што отежава реализацију, посао може да се приведе крају, али ништа више не зависи од Партизана. Притом, има и примера да се трансфери завршавају за пет минута, па је тако пре пар година баш Партизанов Никола Нинковић потписао са Ђеновом уговор на пулту рецепције хотела у Никозији где су се тада црно-бели налазили на припремама.

Теоретски, Сејдуба Сума ће свакако моћи да буде пријављен за треће коло квалификација за екипу Партизана јер рок истиче 24 сата пре утакмице. Ипак, питање је да ли ће омалени везиста из Гвинеје бити у ситуацији да одмах на терену помогне Партизану јер, иако је прошао један део припрема са тимом, није играо такмичарску утакмицу од краја прошле сезоне.

Све у свему, у Хумској сматрају да је овај фудбалер вредан толиког труда, а навијачи нестрпљиво ишчекују потпис уговора и Сумину промоцију са Партизановим шалом на стадиону у Хумској.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар