Какав би то трансфер био?!

Спарта послала понуду за Доналда, у игри је 600. 000 евра! Потенцијални ривал црвено-белих у трећем колу квалификација за Лигу Европе жели високог Холанђанина, посао компликују виђени међусобни окршаји.

Фудбал 17.07.2017 | 12:00
Какав би то трансфер био?!
Путеви Црвене звезде и чешке Спарте могли би да се укрсте овог лета три пута! Одавно је финиширан трансфер Срђана Плавшића у Праг вредан 1,3 милиона евра, српски вицешампион и великан са Летне требало би да се сусретну у трећем колу квалификација за Лигу Европе, али то није - све.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта чешки клуб је пре неколико дана посалао понуду за Мичела Доналда тешку 600.000 евра. Толико је за некадашњег члана Ајакса и Мордовије нудио и турски Генчелер, али Доналд није договорио личне услове са клубом из Анкаре.

Вратио се у Звездин тим за гостовање у Казахстану, али је и даље искусни централни везиста близу одласка. Спарта је свесна да Доналд не би могао да помогне тиму у квалификацијама за Лигу Европе, пошто је већ наступао за Црвену звезду. Међутим, тренерСтрамачони и директори Спарте су кренули у акцију. Исход жреба могао би да закомпликује ситуацију или да убрза прелазак Холанђанина на летну.

„Знам да постоји велико интересовање за Мичела Доналда, као и за остале наше странце. Видећемо“, кратко је рекао спортски директор црвено-белих Митар Мркела.

Како било - не би било изненађење да Мичел Доналд напусти Црвену звезду после реванш меча са Иртишом. Он је ушао у последњу годину уговора са српским вицешампионом, тако да Црвена звезда не може да рачуна на милионско обештећење.

Такође, Доналд никако да заигра као у првој сезони у црвено-белом дресу. Знакове нервозе показивао је и током дуела са Иртишом. Понуда Спарте је више него коректна, али...

Тренер Владан Милојевић, и поред нешто слабије форме, изузетно цени квалитете Мичела Доналда и види га као једног од лидера овогодишњег тима... Нема сумње да би потенцијални одлазак у редове Спарте подигао прашину уочи међусобних дуела.

Поред Доналда Црвену звезду би могао после реванша са казахстанским представником могао да напусти и Гелор Канга.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар