Вимблдон има нову шампионку!

Мугуруса "почистила" Венус! Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса освојила је титулу на Вимблдону пошто је у финалу савладала Американку Венус Вилијамс резултатом 2-0, по сетовима 7:5 и 6:0. Свака част Венус, али Гарбиње је шампионка! Шпанска тенисерка "одбранила" две сет лопте које је имала Венус Вилијамс, па освојила девет узастопних гемова којима је дошла до прве титуле на Вимблдону. Друге на гренд слемовима!

Тенис 15.07.2017 | 17:00
Вимблдон има нову шампионку!
Њој је то друга гренд слем титула, после тријумфа пре две године на Ролан Гаросу, а укупно четврти WТА трофеј у каријери.

Двадесетрогодишња тенисерка је савладала тринаест година старију Американку после сат и 18 минута игре.

Венус је добро отворила меч, али је већ на старту било јасно да јој неће бити лако против шпанске тенисерке.

Ипак, клучни момеман догодио се током првог сета, када је Мугуруса при резултату 5:4 за Венус спасила две сет лопе, а потом везала девет гемова за победу и освајање прве титуле на Вимблдону.

Већ на старту другог сета, Шпанкиња је узела сервис Американки, а у наставку Влијамсова није могла ништа против сјајне игре нове шампионке Вимблдона.

Мугуруса је на најпрестижнијем турниру играла у финалу када је поражена од Серене Вилијамс, док старија сестра Венус није успела да сруши рекорд своје сестре да постан најстарија победница неког гренд слем турнира.

Вимблдон је добио нову шампионку!

То је шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруза која је против тринаест година старије ривалке Венус Вилијамс, која је први пут после осам година играла у финалу Вимблдона, одиграла на врхунском нивоу читав меч и победила након само сат времена и 18 минута тениса.

Шпанкиња је спасила две сет лопте при резултату 5:4 за Венус, па везала ДЕВЕТ узастопних освојених гемова, за коначни резултат на "Централном терену": 7:5, 6:0.

Био је то кључни детаљ сјајног првог сета у коме су обе тенисерке играле на високом нивоу и готово сат времена покушавале једна другој да "одузму сервис", брејк лопте су се решавале грешкама противница, а након највеће пропуштене шансе Венус Вилијамс - користи је само гем касније Гарбиње и приводи сет крају. Као да се у том тренутку у потпуности распала игра велике шампионке Вилијамс...

Она је била бледа сенка тенисерке из првог сета, и уопште турнира, након што јој је већ у првом гему другог сета Мугуруза "одузела" сервис, па је водила до "кромпира" на семафору.

Мугуруза је тако освојила свој други "гренд слем" у каријери пошто је претходно прошле године победила Серену Вилијамс у финалу Ролан Гароса, и заправо је прва тенисерка која је до својих гренд слем титула дошла победивши обе сестре Вилијамс.

"Покушала сам све као Серена, али биће још прилике. То заиста мислим!", кратко је по завршетку меча изјавила Венус, која читав турнир "бежи" од новинара и питања.

"Била сам нервозна, иако се то није видело. Одувек сам сањала да ово урадим и успела сам", казала је Мугуруза која је на питање Су Баркер да ли има поруку за свог тренера Сема Сумика показала на чувени трофеј Вимблдона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар