"Мислио сам да више нећу играти на Централном терену"!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је колико му значи пласирање у финале Виммблдона.

Тенис 16.07.2017 | 08:15
"Мислио сам да више нећу играти на Централном терену"!
"Осећам се привилегованим што сам у још једном финалу, задовољство ми је да поново играм на Централном терену“, рекао је Федерер.

Швајцарац ће се борити за другу грен слем титулу ове сезоне, после дуге паузе коју је направио прошле године, имати прилику да освоји победом над Марином Чилићем.

“Мислим да је пауза била добра јер ваше тело мора да одмара с времена на време. Драго ми је да се исплатило јер је постојало сумња да можда више никада нећу заиграти на Централном терену", додао је 35-годишњак.

Освајач 18 Гренд Слем рекао је да много фактора одлучују о пензионисању из света „белог спорта“.

“Здравље је веома битно. Како време буде одмицало, бићу све обазривији колико и где играм. Такође, битни су и разговори које ћу водити са својом супругом, децом, да ли ће сви бити срећни да се спакују и буду на туру са мном по 5-6 недеља. За сада нема проблема, што је заиста дивно. Успеси су такође круцијални – они ме мотивишу и одржавају ту где сам. И овај турнир је један од оних који ме терају да се и даље такмичим. Нисам донео конкретну одлуку, да чекам Игре у Токију или тако нешто. Од повреде све планирам много детаљније, планирам по годину дана унапред", закључио је Федерер.

Финале је у недељу од 15 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар