Интервју - Лазић: Играчи стално одлазе, а тим увијек добар!

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић рекао је за Б92. нет да верује да ће клуб и ове сезоне да настави с добрим радом као и протеклих година.

Кошарка 16.07.2017 | 23:15
Интервју - Лазић: Играчи стално одлазе, а тим увијек добар!
Велики број играча напустило је клуб, а многи постављају питање како ће тим Звезде изгледати ове сезоне. Лазић подсећа да је клуб раније успевао да на најбољи начин реши проблем играча.

“Тим је протекле три године напустио велики број играча а клуб је опет успео да направи добру екипу која је могла да одговори на очекивања управе и навијача. Ја сам сигуран да ће клуб да настави да ради добар посао као и увек".

Лазић је у четвртак обрадовао навијаче клуба с Малог Калемегдана потписавши нови уговор.

“Много ствари је пресудило да останем овде. Ово је мој клуб, мој град, овде су моји навијачи. Између осталог, мислио сам и на породицу. Још увек имам мало дете и пре него што одем негде желим да она одрасте овде о да буде спремна".

Лазић ће убудуће бити капитен екипе, после одласка Луке Митровића у Бамберг.

“Срећан сам због тога, част ми је и задовољство да у нову сезону уђем као капитен. Капитенска трака значи још веће и одговорније залагање како на тренинзима, тако и на утакмицама. Такође, представљање клуба на најбољи могући начин, а бити капитен значи бити пример и осталима“.

Љубимац навијача је за Црвену звезду играо 391 утакмицу, поставши у међувремену један од најбољих дефанзиваца Европе, због чега је заслужио и позив селектора Александра Ђорђевића.

“Бити на списку за репрезентацију и добити могућност да се нађеш међу 12 играча за Европско првенство за мене представља велику награду, као и мотив за све што сам до сада урадио и постигао, а такође представља додатни мотив да наставим са још већим радом“.

Ово је први останак, уз долазак Џоне Болдена, на Малом Калемегдану после серије одлазака.

Осим споменутог капитена Митровића, најбољи играч екипе Стефан Јовић појачао је минхенски Бајерн, Марко Симоновић отишао је у Зенит из Санкт Петербурга, Марко Гудурић је нови играч Фенербахчеа, Чарлс Џенкинс постао је прешао у Химки, Диону Томпсону и Нејту Волтерсу истекли су уговори,док је Огњен Кузмић (Реал Мадрид) такође у завршним преговорима око иностраног ангажмана.

Црвено-бели ће и наредне сезоне бити једини представници Србије у Евролиги.

Лазић је у Звезду дошао пре шест година из ФМП Железника и са црвено-белима је три пута био шампион Србије, освојио је три Јадранске лиге и четири трофеја у Купу Радивоја Кораћа.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бобан

17.07.2017 06:28

Човјек је већ легенда!

ОДГОВОРИТЕ