"Ојађени" Бамберг наставио да скупља тим!

Тринкјери је остао без Мелија, Козера, Стрелниекса и Милера, али је селектирао веома занимљиву групу играча.

Кошарка 17.07.2017 | 11:30
"Ојађени" Бамберг наставио да скупља тим!
Немачки шампион Бамберг, који је лето почео растанком са четворицом вероватно најбољих играча које је имао у својим редовима, наставио је да попуњава рупе пред старт сезоне 2017/18.

После Данијела Хакета (Олимпијакос), Луке Митровића (Црвена звезда), Огустина Рабита (Улм), Бриса Тејлора (Бајерн) и Џамила Вилсона (Торино), у редове екипе коју као тренер води Андреа Тринкјери дошао је и евролигашки ветеран, Рики Хикман (31).

Американац који је наступао за Макаби (2012-14), Фенербахче (2014-16) и Армани Милано (2016-17) изабрао је Бамберг иако је био у преговорима и са Олимпијакосом.

Он је био један од најбољих бекова Евролиге док у марту 2015. није повредио Ахилову тетиву на десној нози због чега је паузирао скоро годину дана.

Бамберг су овог лета напустили Николо Мели (Фенербахче), Јанис Стрелниекс (Олимпијакос), Фабијен Козер (Реал), као и Даријус Милер који још вага где ће наставити каријеру.

Тринкјери, поред набројаних играча које је клуб довео, под уговором има само још Николаоса Зисиса и Елијаса Хериса из прошле сезоне, мада је реалност да ће још неки играчи који су освојили титулу, а којима су уговори истекли, остати и наредне сезоне Франконији.

Хикман је освојио Евролигу са Макабијем, а прошле сезоне бележио је просечно 10,1 поен, 3,3 асистенције и 2,6 скокова играјући за Армани у најјачем европском клупском такмичењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар